Sós sajtos, póréhagymás kalács
Fantasztikusan finom sós kalács, amelyet akár főételként is tálalhatunk egy finom bableves után. Vagy ha vendéget várunk akkor, szeletekre vágott csemegének is megfelel.
recept,recept fotó,balkányi típusú sajt,póréhagyma,Sós sütemények,Falatkák,Szezonális receptek
Sós sütemények
Hozzávalók
Hozzávalók
balkányi típusú sajt | 200 | gramm | |
fekete bors, őrölt | ¼ | teáskanál | |
finomliszt | 300 | gramm | |
friss élesztő | 25 | gramm | |
kristálycukor | ¼ | teáskanál | |
póréhagyma | 120 | gramm | |
só | 1 | teáskanál | |
tejföl (14-18%) | 300 | gramm | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 200 | milliliter | |
tyúk tojás | 5 | darab |
Recept
1.
finomliszt 300 gramm • friss élesztő 25 gramm • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 200 milliliter • tyúk tojás 1 darab • só ½ teáskanál • kristálycukor ¼ teáskanál
Egy edénybe beleszórjuk a lisztet, hozzáadjuk a morzsolt élesztőt és a langyos tejet. Hozzáadjuk a tojást, sót és a cukrot.
2.
Tésztát készítünk belőle és 30 percig letakarva egy konyhai törlővel kelni hagyjuk.
6.
póréhagyma 120 gramm
A póréhagymát megmossuk és karikákra szeleteljük fel. A karikákat szétszedjük.
7.
Sütőpapíron a tésztát kinyújtjuk és egy sütőlapra helyezzük ( 42 x 32 cm ) .
8.
Leöntjük a sajttal és a tetejére rárakjuk a póréhagymát.
9.
25 percig 180°C fokon sütjük.
10.
Miután a kalács kihűlt, felszeleteljük és azonnal tálalhatjuk is.
Jó étvágyat!