Spagetti all'Amatriciana

Az Alla Amatriciana [alla matriˈtʃaːna] a népies elnevezése azon hagyományos olasz szószra, amely alapja a sózott szárított szalonna, paradicsom és a pecorino sajt. Más fajta tésztával is használható, mint a bucatini.
recept,recept fotó,paradicsom,Sertés tokaszalonna -Guanciale,Pecorino sajt,Tészták,Olasz receptek
Tészták
Olasz receptek
Hozzávalók
Hozzávalók
Pecorino sajt | 20 78 | gramm kcal | |
Sertés tokaszalonna -Guanciale | 30 197 | gramm kcal | |
chilis zabpehely | 1 ?? | csipet kcal | |
fehérbor, száraz | 100 82 | milliliter kcal | |
fekete bors, őrölt | ¼ 5 | teáskanál kcal | |
hagyma | 60 27 | gramm kcal | |
olivaolaj | 2 264 | evőkanál kcal | |
paradicsom | 200 50 | gramm kcal | |
petrezselyem zöldje | 2 14 | evőkanál kcal | |
só | 1 0 | teáskanál kcal | |
tészta- Spagetti | 140 509 | gramm kcal | |
víz | 1.5 0 | liter kcal |
Recept
1.
tészta- Spagetti 140 gramm • víz 1.5 liter • só 1 teáskanál
A spagettit megfőzzük (az utasítás szerint) sós vízben kb 5 percig.

2.
Sertés tokaszalonna -Guanciale 30 gramm • olivaolaj 2 evőkanál
Egy kis olajon arany színűre pirítjuk a kis kockákra felvágott szalonnát.


4.
paradicsom 200 gramm • fekete bors, őrölt ¼ teáskanál • chilis zabpehely 1 csipet
A lábasba hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot. Fűszerezzük és összekeverjük.

5.
fehérbor, száraz 100 milliliter
Felöntjük fehér borral. Lassan a folyadék elpárolog és felveszi a paradicsom színét.

6.
A majdnem megfőzött tésztát, hozzáadjuk a lábasba egy kis vízzel, amelyben főtt a spagetti. A spagettit (vagy bucatini) jól összekeverjük a szósszal és rövid ideig tovább főzzük, amíg a tészta készen nem lesz. Ízlés szerint sózhatjuk is.

7.
petrezselyem zöldje 2 evőkanál
Levesszük a tűzről majd belekeverjük az apróra vágott zöld petrezselymet.


Jó étvágyat!