Spagetti friss paradicsommal és bazsalikommal
Az klasszikus olasz "Spaghetti al pomodoro fresco e basilico", amely minden igazi olasz étterem kínálatában megtalálható. Egyszerű elkészíteni és az íze kitűnő!
recept,recept fotó,tészta- Spagetti, teljes kiőrlésű,paradicsom,bazsalikom,Tészták,Laktózmentes ,Olasz receptek
Tészták
Olasz receptek
Hozzávalók
Hozzávalók
bazsalikom | 10 | levél | |
chilis zabpehely | 1 | csipet | |
fekete bors, őrölt | 1 | csipet | |
fokhagyma | 2 | gerezd | |
kapri | 1 | teáskanál | |
olivaolaj | 2 | evőkanál | |
paradicsom | 150 | gramm | |
só | 1.25 | teáskanál | |
tészta- Spagetti, teljes kiőrlésű | 160 | gramm | |
víz | - |
Recept
1.
tészta- Spagetti, teljes kiőrlésű 160 gramm • só 1 teáskanál • víz
A gyártó általi utasítás szerint, sós vízben megfőzzük a tésztát.
2.
olivaolaj 2 evőkanál • fokhagyma 2 gerezd
Egy serpenyőben olajban gyengéden megpirítjuk a tenyérrel összepréselt fokhagyma gerezdeket.
5.
Együtt pirítjuk és időnként kevergetjük, amíg a paradicsom meg nem puhul és levet enged.
6.
chilis zabpehely 1 csipet • fekete bors, őrölt 1 csipet
A foghagymákat kiszedjük és apró szárított chilli darabkákkal ízesítjük (aki nem szereti a csípőset, az fekete borssal).
7.
Hozzáadjuk a 90%-ra megfőzött tésztát, és egy kis vizet abból, amelyben a tésztát főztük. Alaposan összekeverjük, hogy a szósz teljesen beborítsa a tésztát és teljesen megfőljön "Al dente".
9.
só ¼ teáskanál
A spagettit levesszük a tűzről és megszórjuk az elkészített bazsalikommal. Ízlés szerint sózzuk.
Jó étvágyat!