Spanyol madárka
Klasszikus recept a közkedvelt marhahús tekercs elkészítésére, amelyet rizzsel tálalunk. Egy hagyományos receptet ajánlunk még a múlt századból, amely generációk adtak át generációknak a következő formában: "Diktálom,írjad ! " A receptet az eredeti formában írjuk le :)
recept,recept fotó,tyúk tojás,virsli,marhahús ,Marhahús
Marhahús
kategóriak
Marhahús ›
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | - | ||
finomliszt | - | ||
füstölt szalonna | - | ||
füstölt szalonna | - | ||
hagyma | 1 | darab | |
marhahús | 6 | darab | |
só | 0 | ||
teljes zsírtartalmú mustár | 6 | teáskanál | |
tyúk tojás | - | ||
uborka kompót | - | ||
virsli | - | ||
víz | - |
Recept
1.
tyúk tojás • virsli • füstölt szalonna • uborka kompót
Két darab tojást keményre főzzünk, ha kihűlt megpucoljuk és negyedekre vágjuk. Elkészítünk három virslit amelyet félbe vágunk. Egy kevéske szalonnát, vékony csíkokra vágva és néhány darab uborkát.
2.
marhahús 6 darab
Hat nagyobb szelet marhahúst (kb háromnegyed kiló), kiklopfolunk, minél vékonyabbra, fél centisekre.
5.
A közepére helyezzük a virslit, szalonnát, uborkát és a tojást. Betekerjük és összekössük cérnával.
8.
Majd belerakjuk a madárkákat.
9.
Megsózzuk, és várjuk amíg a madárkák levet eresztenek. Felöntjük vízzel, annyival amennyi levet szeretnénk.
10.
Letakarjuk fedővel és 1 órán keresztül főzzük. Néha megkóstoljuk hogy puha e már a hús.
11.
Kiszedjük a madárkákat, lehűtjük.
12.
A levet egy bögrébe szűrjük.
15.
A madárkákból kivesszük a cérnát és a lébe rakjuk.
Jó étvágyat!