RECEPTEK

Spanyol madárka

Spanyol madárka

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Klasszikus recept a közkedvelt marhahús tekercs elkészítésére, amelyet rizzsel tálalunk. Egy hagyományos receptet ajánlunk még a múlt századból, amely generációk adtak át generációknak a következő formában: "Diktálom,írjad ! " A receptet az eredeti formában írjuk le :)

recept,recept fotó,tyúk tojás,virsli,marhahús ,Marhahús

Marhahús

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

Nehézség

nagy

kategóriak

Marhahús  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

fekete bors, őrölt-
finomliszt-
füstölt szalonna-
füstölt szalonna-
hagyma1darab
marhahús 6darab
0
teljes zsírtartalmú mustár6teáskanál
tyúk tojás-
uborka kompót-
virsli-
víz-

 

Recept

1. 

tyúk tojás  virsli  füstölt szalonna  uborka kompót

Két darab tojást keményre főzzünk, ha kihűlt megpucoljuk és negyedekre vágjuk. Elkészítünk három virslit amelyet félbe vágunk. Egy kevéske szalonnát, vékony csíkokra vágva és néhány darab uborkát.

Két darab tojást keményre főzzünk, ha kihűlt...

2. 

marhahús  6 darab

Hat nagyobb szelet marhahúst (kb háromnegyed kiló), kiklopfolunk, minél vékonyabbra, fél centisekre.

Hat nagyobb szelet marhahúst (kb háromnegyed...

3. 

  fekete bors, őrölt

Sózzuk és borsozzuk.

Sózzuk és borsozzuk....

4. 

teljes zsírtartalmú mustár 6 teáskanál

Mustárral megkenjük.

Mustárral megkenjük....

5. 

A közepére helyezzük a virslit, szalonnát, uborkát és a tojást. Betekerjük és összekössük cérnával.

A közepére helyezzük a virslit, szalonnát,...

6. 

füstölt szalonna

Egy kevés szalonnát felvágunk és megpirítjuk.

Egy kevés szalonnát felvágunk és...

7. 

hagyma 1 darab

A szalonnához adjuk az apróra vágott hagymát és együtt tovább sütjük.

A szalonnához adjuk az apróra vágott hagymát...

8. 

Majd belerakjuk a madárkákat.

Majd belerakjuk a madárkákat....

9. 

Megsózzuk, és várjuk amíg a madárkák levet eresztenek. Felöntjük vízzel, annyival amennyi levet szeretnénk.

Megsózzuk, és várjuk amíg a madárkák levet...

10. 

Letakarjuk fedővel és 1 órán keresztül főzzük. Néha megkóstoljuk hogy puha e már a hús.

Letakarjuk fedővel és 1 órán keresztül...

11. 

Kiszedjük a madárkákat, lehűtjük.

Kiszedjük a madárkákat, lehűtjük....

12. 

A levet egy bögrébe szűrjük.

A levet egy bögrébe szűrjük....

13. 

finomliszt

A tepsibe egy kanál lisztet szórunk, megpirítjuk.

A tepsibe egy kanál lisztet szórunk,...

14. 

víz 

Ráöntjük a levet. Kevergetjük amíg besűrűsödik. Adhatunk hozzá vizet és sót.

Ráöntjük a levet. Kevergetjük amíg...

15. 

A madárkákból kivesszük a cérnát és a lébe rakjuk.

A madárkákból kivesszük a cérnát és a lébe...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés