Spárga sörbundában és sonkával
Egyszerű recept egy igazán ízletes ebédhez spárgából. Burgonyával tálaljuk.
recept,recept fotó,fehér spárga,párolt sertéssonka,világos sör,Sertéshús,,Laktózmentes
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
ecet | - | ||
fehér spárga | 500 | gramm | |
fekete bors, őrölt | ¼ | teáskanál | |
finomliszt | 120 | gramm | |
finomliszt | - | ||
kristálycukor | - | ||
párolt sertéssonka | 250 | gramm | |
repceolaj | - | ||
só | - | ||
só | ½ | teáskanál | |
tojásfehérje | 2 | darab | |
tojássárgája | 2 | darab | |
világos sör | 100 | milliliter | |
víz | - |
Recept
2.
víz • só • kristálycukor • ecet
... és 5-8 percig puhára főzzük sós vízben, amelybe teszünk egy kis cukrot és ecetet. A megfőtt spárgát óvatosan kiszedjük a lábasból, hogy ne törjön el, és hagyjuk kihűlni.
4.
tojásfehérje 2 darab • finomliszt 120 gramm • tojássárgája 2 darab • só ½ teáskanál • fekete bors, őrölt ¼ teáskanál • világos sör 100 milliliter
Tojásfehérjéből habot készítünk. A sárgájából, lisztből, borsból, és sörből tésztát készítünk, amelybe belekeverjük a fehérjéből készült habot.
6.
...és megkenjük mindkét oldaláról az elkészült masszával.
Jó étvágyat!