Spárga szalámival
recept,recept fotó,fehér spárga,száraz szalámi,Sertéshús,,Gluténmentes
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
Ementáli sajt | 70 | gramm | |
Pecorino sajt | 15 | gramm | |
ecet | - | ||
fehér spárga | 9 | darab | |
kristálycukor | 1 | evőkanál | |
száraz szalámi | 100 | gramm | |
só | 1 | teáskanál | |
víz | 800 | milliliter |
Recept
2.
víz 800 milliliter • kristálycukor 1 evőkanál • só 1 teáskanál • ecet
A vizet felforraljuk, hozzáadjuk a cukrot, sót és egy csipetnyi olajat. Amikor a víz felforr, beletesszük a spárgát, 5 percig főzzük. Öt perc után a spárgát kivesszük és hűvös helyre helyezzük.
3.
száraz szalámi 100 gramm • Ementáli sajt 70 gramm
Három szelet szalámit egymásra helyezünk úgy, hogy csak a karikák részei takarják egymást. Megszórjuk reszelt sajttal és ráhelyezzük a spárgát.
4.
Pecorino sajt 15 gramm
A spárgát becsomagoljuk a szalámival, ráhelyezzük és sütőlapra főtt burgonyával, megszórjuk reszelt sajttal. Betesszük a sütőbe 5 percre besütni.
Jó étvágyat!