Spárgaleves burgonyával
Finom és egészséges tejfölös spárgakrémleves.
recept,recept fotó,fehér spárga,burgonya,Zöldséglevesek,
Zöldséglevesek
Hozzávalók
Hozzávalók
bazsalikom | 1 | evőkanál | |
burgonya | 500 | gramm | |
fehér spárga | 500 | gramm | |
finomliszt | 4 | evőkanál | |
főzőtejszín | ½ | liter | |
szerencsendió, őrölt | ¼ | teáskanál | |
só | 1 | teáskanál | |
só | - | ||
víz | 2 | liter |
Recept
1. Burgonya
burgonya 500 gramm • víz 2 liter • só 1 teáskanál
A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk és apró kockákra vágjuk. Tegyük őket vízbe, adjunk hozzá sót, forraljuk fel és főzzük 5 percig.
2. Spárga
fehér spárga 500 gramm
A spárgát késsel óvatosan lekaparjuk, megmossuk és 1-2 cm -es darabokra vágjuk.
3.
Adjuk hozzá a spárgát a burgonyához, és főzzük további 10-15 percig.
4.
főzőtejszín ½ liter • finomliszt 4 evőkanál
A lisztet elkeverjük a főzőtejszínben, beleöntjük a főtt spárgába burgonyával és megfőzzük.
5.
só • szerencsendió, őrölt ¼ teáskanál • bazsalikom 1 evőkanál
Ízlés szerint sózzuk, csipetnyi szerecsendiót és apróra vágott bazsalikomot adunk hozzá.
Jó étvágyat!