Spenót főzelék, friss spenótból
Ízletes és egészséges spenót a gyermekeknek és a felnőtteknek is, nem csak a böjt napjain.
recept,recept fotó,spenótlevél, friss,vaj,teljes zsírtartalmú tej 3,5%,fokhagyma,Főzelékek és mártások,Receptek babáknak,,Szezonális receptek
Főzelékek és mártások
kategóriak
Főzelékek és mártások › Receptek babáknak › Szezonális receptek › Szezon - Spenót › Szezon - Fokhagyma ›
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 15 | gramm | |
fokhagyma | 4 | gerezd | |
spenótlevél, friss | 1 | kilogramm | |
só | - | ||
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 300 | milliliter | |
vaj | 50 | gramm | |
víz | - |
Recept
1.
spenótlevél, friss 1 kilogramm • vaj 50 gramm • víz
A friss spenótleveleket megmossuk és eltávolítjuk a szárak esetleges fás részeit. Nagyobb lábasban vajat olvasztunk , hozzáadjuk a spenótot, összekeverjük és lefedve10-15 percig pároljuk. Szükség szerint hozzáönthetünk néhány kanál vizet.
2.
finomliszt 15 gramm • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 300 milliliter • fokhagyma 4 gerezd
A párolt spenótot megszórjuk liszttel, hozzáöntünk egy kis tejet és hozzáadjuk az elkészített préselt fokhagyma felét.
3.
Bot mixer segítségével pépesítjük és felforraljuk.
4. A gyerekeknek
A spenót egy részét kiszedjük a gyerekek részére.
Jó étvágyat!