Spenót saláta tésztával és mozzarellával
Könnyű és diétás saláta teli zöldséggel, ízesítve joghurtos dresszinggel és egészséges dióval.
recept,recept fotó,tészta - Fusilli (spirál),spenótlevél, friss,Mozzarella sajt,Zöldségsaláták,Szezonális receptek
Zöldségsaláták
Hozzávalók
Hozzávalók
Mozzarella sajt | 250 | gramm | |
balzsamecet | 3 | teáskanál | |
dió | 50 | gramm | |
fehér retek | 200 | gramm | |
fokhagyma | 2 | gerezd | |
natúr joghurt | 200 | milliliter | |
olivaolaj | 1 | evőkanál | |
répa | 100 | gramm | |
spenótlevél, friss | 100 | gramm | |
só | - | ||
só | ¼ | teáskanál | |
tészta - Fusilli (spirál) | 240 | gramm | |
tökolaj | 1 | evőkanál |
Recept
1.
tészta - Fusilli (spirál) 240 gramm
A tésztát "al dente" módra főzzük meg sós vízben. Leszűrjük, majd leöblítjük hideg folyó víz alatt.
2.
répa 100 gramm • fehér retek 200 gramm
A répát és retket meghámozzuk, majd vastagra lereszeljük. Egy mélyebb tálba rakjuk. A fehér retek helyett használhatunk kis kerek piros retket is.
3.
spenótlevél, friss 100 gramm
A spenótot megmossuk, lecsepegtetjük, és könnyedén felvagdossuk, vagy kisebb darabokra tépkedjük.
4.
A tésztát hozzáadjuk a zöldséghez együtt a spenót levelekkel, majd összekeverjük.
7.
... és hozzáadjuk a salátához.
8.
olivaolaj 1 evőkanál • tökolaj 1 evőkanál • só
Hozzáöntjük az olajat, és ízlés szerint sózhatjuk. Alaposan megkeverjük.
9.
A salátát a hűtőbe helyezzük egy órára (vagy többre is). Tálalás előtt egy fél órával kivesszük a hűtőből, hogy ne legyen túlságosan hideg.
10.
natúr joghurt 200 milliliter • fokhagyma 2 gerezd • só ¼ teáskanál • balzsamecet 3 teáskanál
Joghurtba préselt fokhagymát, sót, és ecetet keverünk. Tálalás előtt a salátát leöntjük ízlés szerint a dresszinggel.
Jó étvágyat!