Spenótos burgonya
Nagyon finom köret keleti módra.
recept,recept fotó,burgonya,spenótlevél, friss,Burgonyából készült köretek,Indiai receptek,,Vegán receptek,Vegetáriánus receptek,Gluténmentes ,Laktózmentes ,Szezonális receptek
Burgonyából készült köretek
Indiai receptek
kategóriak
Burgonyából készült köretek › Indiai receptek › Vegán receptek › Vegetáriánus receptek › Gluténmentes › Laktózmentes › Szezonális receptek › Ázsiai konyha › Szezon - Spenót › Szezon - Burgonya ›
Hozzávalók
Hozzávalók
Garam masala fűszer | 1 | teáskanál | |
burgonya | 500 | gramm | |
fokhagyma | 2 | gerezd | |
római kömény, őrölt - jeera | ½ | teáskanál | |
spenótlevél, friss | 500 | gramm | |
só | - | ||
vöröshagyma | 100 | gramm | |
őrölt gyömbér | ½ |
Recept
1.
burgonya 500 gramm
A krumplit meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk, majd sós vízben megfőzzük. Kb 15-20 percig puhára főzzük.
3.
római kömény, őrölt - jeera ½ teáskanál • Garam masala fűszer 1 teáskanál • őrölt gyömbér ½ CL • fokhagyma 2 gerezd
Hozzáadjuk a borsot és együtt a hagymával tovább pirítjuk.Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.
4.
spenótlevél, friss 500 gramm
Beletesszük a megtisztított, kisebb daraboltra tépett spenótleveleket és lefedve főzzük.
5.
Majd levesszük a fedőt ha a spenót levelek már egy kicsit megfonnyadtak.
6.
Hozzáadjuk a megfőtt burgonyát. Megkeverjük...
Jó étvágyat!