Spenótos csirke combok

Az ilyen csirke "buzogány" még a gyerekeknek is ízleni fog, akik amúgy nem igazán kedvelit a spenótot :)
recept,recept fotó,alsó csirkecomb,mirelit spenót,Csirkehús
Csirkehús
kategóriak
Csirkehús ›Hozzávalók
Hozzávalók
alsó csirkecomb | 8 ?? | darab kcal | |
fokhagyma | 3 17 | gerezd kcal | |
hagyma | 150 66 | gramm kcal | |
kifli | 5 ?? | darab kcal | |
mirelit spenót | 450 117 | gramm kcal | |
olivaolaj | 3 396 | evőkanál kcal | |
piros paprika, őrölt | 3 48 | teáskanál kcal | |
só | 2 0 | teáskanál kcal | |
tyúk tojás | 2 176 | darab kcal | |
víz | 50 0 | milliliter kcal | |
zsemlemorzsa | 3 168 | evőkanál kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 50 24 | milliliter kcal |
Recept
1. A csirke combok elkészítése
alsó csirkecomb 8 darab • só 1 teáskanál • piros paprika, őrölt 3 teáskanál
A csirke combokat megmossuk, eltávolítjuk a bőrös részeket, megsózzuk és őrölt piros paprikával fűszerezzük.

2. A spenótos massza készítése.
mirelit spenót 450 gramm • kifli 5 darab • tyúk tojás 2 darab • zsírszegény tej 1,5% 50 milliliter • hagyma 150 gramm • fokhagyma 3 gerezd • só 1 teáskanál
A kifliket felvágjuk, leöntjük tejjel és egy rövid ideig állni hagyjuk. Hozzáadjuk a felolvasztott spenótot, tojásokat, sót, apróra vágott vöröshagymát és a préselt fokhagymát.

3. Panírozás.
A masszát alaposan összekeverjük, és minden egyes csirke combot megforgatunk benne. Panírozás közben a masszát óvatosan a húshoz nyomkodjuk, a csont részt nem panírozzuk.

4. Sütés
olivaolaj 3 evőkanál • zsemlemorzsa 3 evőkanál • víz 50 milliliter
A sütőedénybe olívaolajat öntünk és meghintjük zsemlemorzsával. Belerakjuk a csirke buzogányokat. Felöntjük egy kevés vízzel, és letakarva közepes fokon kb 40 percig a sütőben sütjük. Ezután kitakarva sütjük még további 10 percig magasabb hőfokon.

Jó étvágyat!