Spenótos csirke töltelékkel töltött házi tortilla

Egyszerű és mégis ízletes recept búzalepényre csirkehússal és öntettel.
recept,recept fotó,csirkemell,spenótlevél, friss,Csirkehús,
Csirkehús
Hozzávalók
Hozzávalók
csirkemell | 350 386 | gramm kcal | |
fokhagyma | 0 ?? | kcal | |
hagyma | 140 62 | gramm kcal | |
natúr joghurt | 100 67 | milliliter kcal | |
olivaolaj | 6 792 | evőkanál kcal | |
rétesliszt | 250 890 | gramm kcal | |
spenótlevél, friss | 750 248 | gramm kcal | |
só | 2 0 | teáskanál kcal | |
víz | 120 0 | milliliter kcal |
Recept
1. Tortilla tészta
rétesliszt 250 gramm • olivaolaj 5 evőkanál • víz 120 milliliter • só 2 teáskanál
Házi tortillákat, liszt, forró víz, olaj és só összekeverésével készítünk. Kidolgozzuk a tésztát, amelyet 10 percig pihentetünk. A tésztát kisebb részekre osztjuk, amiből tortillákat nyújtunk.

2. Tortillákat megsütjük
A tortillákat száraz forró tepsin megsütjük.

3. Csirke hús pirítása
csirkemell 350 gramm • olivaolaj 1 evőkanál • hagyma 140 gramm
Olajon egy kis serpenyőben pirítsuk meg a kockára vágott csirkehúst (a húst sütés előtt bármilyen pácba rakhatjuk) a hagymával.

4. Hozzáadjuk a spenótot
spenótlevél, friss 750 gramm
Amikor a hús kifehéredik hozzáadjuk a friss spenót leveleket, pároljuk 5 percig.

5.
natúr joghurt 100 milliliter • fokhagyma
Távolítsuk el a spenótból felszabadult felesleges vizet, töltsük meg a tortillákat a keverékkel, és öntsük rá a joghurtos öntetet. A tortillát a kezünkkel henger alakúra tekerjük be.

Jó étvágyat!