Spenótos juhtúrós falatkák
Finom sós falatkák minden alkalomra nemcsak a húsvéti ünnepekre.
recept,recept fotó,spenótlevél, friss,juhtúró,Falatkák,Sós sütemények,Húsvéti receptek,Szezonális receptek
Falatkák
Hozzávalók
Hozzávalók
juhtúró | 125 | gramm | |
kemény sajt | 50 | gramm | |
leveles tészta | 275 | gramm | |
párolt sertéssonka | 100 | gramm | |
spenótlevél, friss | 80 | gramm | |
só | - | ||
tejföl (10% zsír) | 2 | evőkanál | |
tyúk tojás | 3 | darab |
Recept
1.
leveles tészta 275 gramm • tyúk tojás 1 darab
A leveles tésztát kitekerjük és sütőlapra helyezzük. Megkenjük felvert tojással.
3.
párolt sertéssonka 100 gramm
A sonkát is felszeleteljük, rászórjuk a tesztára amelynek a tetejére a spenótot rakjuk rá.
4.
juhtúró 125 gramm • tejföl (10% zsír) 2 evőkanál • tyúk tojás 2 darab
A juhtúrót jól összekeverjük a tejföllel és a tojásokkal. Adhatunk még hozzá több tejfölt hogy jó sűrű legyen.
5.
Ezután ezt a juhtúrós masszát egyenletesen rá kenjük a spenót tetejére. Egy picit megsózzuk hogy a falatkák finomabbak legyenek.
7.
30 percig 180°C fokon sütjük.
8.
Miután kihűlt, háromszögeket vagy valamilyen más formákat szeletelünk belőle. És máris fogyaszthajtuk a finom falatkákat.
Jó étvágyat!