Spenótos rizs

Ez az egyik a sok recept közül a Palak Chawal elkészítéséhez, egy finom rizs spenóttal és földimogyoróval. A rizs nem indiai ételek köretének is megfelel.
recept,recept fotó,basmati rizsa, fehér,spenótlevél, friss,Rizs,Gluténmentes
Rizs
Hozzávalók
Hozzávalók
basmati rizsa, fehér | 250 873 | gramm kcal | |
himalája étkezési só rózsaszín | 1 0 | teáskanál kcal | |
nemes babérlevél | 1 ?? | darab kcal | |
pörkölt földimogyoró nem sózott | 50 293 | gramm kcal | |
spenótlevél, friss | 150 50 | gramm kcal | |
vaj | 1 111 | evőkanál kcal | |
víz | 600 0 | milliliter kcal | |
őrölt koriander | ½ 8 | teáskanál kcal |
Recept
1.
basmati rizsa, fehér 250 gramm
A rizst alaposan átmossuk, egy fazékba tesszük, felöntjük vízzel, és 15 percig állni hagyjuk. Ezután leszűrjük..

2.
spenótlevél, friss 150 gramm
A spenótot megmossuk, lecsepegtetjük, a leveleket felaprítjuk vagy apróra tépjük.

3.
vaj 1 evőkanál • nemes babérlevél 1 darab • őrölt koriander ½ teáskanál
A babérlevelet és a koriandert vajon röviden megpirítjuk.

4.
Hozzáadjuk és megpirítjuk a rizst is.

5.
Hozzáadjuk a spenótot,...

6.
víz 600 milliliter • himalája étkezési só rózsaszín 1 teáskanál
...vizet öntünk hozzá és megsózzuk. Fedjük le fedővel, és főzzük lassan 15 percig.

7.
pörkölt földimogyoró nem sózott 50 gramm
Adjuk hozzá a pörköl nem sózott földimogyorót, fedjük le újra, és főzzük 5 percig. Vegyük le a tűzről és keverjük össze.

Jó étvágyat!