Spenótos rizs
Ez az egyik a sok recept közül a Palak Chawal elkészítéséhez, egy finom rizs spenóttal és földimogyoróval. A rizs nem indiai ételek köretének is megfelel.
recept,recept fotó,basmati rizsa, fehér,spenótlevél, friss,Rizs,Gluténmentes ,Szezonális receptek
Rizs
Hozzávalók
Hozzávalók
basmati rizsa, fehér | 250 | gramm | |
himalája étkezési só rózsaszín | 1 | teáskanál | |
nemes babérlevél | 1 | darab | |
pörkölt földimogyoró nem sózott | 50 | gramm | |
spenótlevél, friss | 150 | gramm | |
vaj | 1 | evőkanál | |
víz | 600 | milliliter | |
őrölt koriander | ½ | teáskanál |
Recept
1.
basmati rizsa, fehér 250 gramm
A rizst alaposan átmossuk, egy fazékba tesszük, felöntjük vízzel, és 15 percig állni hagyjuk. Ezután leszűrjük..
2.
spenótlevél, friss 150 gramm
A spenótot megmossuk, lecsepegtetjük, a leveleket felaprítjuk vagy apróra tépjük.
3.
vaj 1 evőkanál • nemes babérlevél 1 darab • őrölt koriander ½ teáskanál
A babérlevelet és a koriandert vajon röviden megpirítjuk.
4.
Hozzáadjuk és megpirítjuk a rizst is.
5.
Hozzáadjuk a spenótot,...
6.
víz 600 milliliter • himalája étkezési só rózsaszín 1 teáskanál
...vizet öntünk hozzá és megsózzuk. Fedjük le fedővel, és főzzük lassan 15 percig.
7.
pörkölt földimogyoró nem sózott 50 gramm
Adjuk hozzá a pörköl nem sózott földimogyorót, fedjük le újra, és főzzük 5 percig. Vegyük le a tűzről és keverjük össze.
Jó étvágyat!