Steak marhahúsból

Egyszerű recept ízletes és szaftos steak elkészítéséhez. A serpenyő helyett a kerti grillen is elkészíthetjük.
recept,recept fotó,marhahús - rostélyos,Marhahús,Nyári grill receptek,Gluténmentes ,Laktózmentes
Marhahús
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | 0 ?? | kcal | |
marhahús - rostélyos | 400 492 | gramm kcal | |
olivaolaj | 0 ?? | kcal | |
só | 0 ?? | kcal |
Recept
1.
marhahús - rostélyos 400 gramm
A marhahúsból két vagy három centiméter vastag szeleteket vágunk. A legjobb ha olyan húst keresünk, amely kimondottan steak készítésére való.

2.
só • fekete bors, őrölt • olivaolaj
Fűszerezzük, sózzuk, olajjal megkenjük. Sütés előtt kb. 20 perccel kivesszük a húst, és csak akkor kezdjük sütni, amikor már szoba hőmérsékletű.

3.
Forró serpenyőben a húst először mindkét oldaláról megpirítjuk, majd ízlés szerint megsütjük.

4.
Ajánljuk mindkét oldaláról két percig sütni, hogy a hús ne legyen túlságosan száraz. Tálalás előtt körülbelül 5 percig állni hagyjuk, hogy felvágás után ne folyjon ki a szaftja.

Jó étvágyat!