Sült alma rétes bundában
Finom édes nyalánkság ami nagyon gyorsan elfogy a tányéról.
recept,recept fotó,alma ,leveles tészta,Kalácsok,Szezonális receptek
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok › Szezonális receptek › Almából készült desszertek › Szezon - Alma (ősz) › Szezon - Alma (tél) › Almás kalácsok ›
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 6 | darab | |
dió | - | ||
fahéj, őrölt | - | ||
gyümölcsös jam | - | ||
leveles tészta | 275 | gramm | |
nádcukor | - | ||
porcukor | - | ||
tyúk tojás | 1 | darab |
Recept
2.
...félbe vágjuk, eltávolítjuk a magházat.
3.
Az almákat egy sütőpapírral bélelt sütőlapra rakjuk szét, megszórjuk porcukorral és fahéjjal.
4.
220°C sütjük 20 percig. Hagyjuk kihűlni,m és minden alma közepébe egy kanál lekvárt rakunk.
5.
leveles tészta 275 gramm • tyúk tojás 1 darab • dió
A leveles tésztát a sütőlapra rakjuk, úgy hogy a tészta fele legyen a lapon. A tészta részére a sütő lapon rárakjuk az almákat. A tészta másik felével letakarjuk az almákat, a széleit az almát körül jól megnyomkodjuk. Megkenjük felvert tojással és megszórjuk apróra vágott dióbéllel.
6.
20 percig 180°C fokon sütjük.
Jó étvágyat!