Sült csirke burgonyapürével
Hagyományos módon elkészített csirkecomb, burgonyapürével.
recept,recept fotó,csirkecomb, egész,burgonya,vaj,Csirkehús,Gluténmentes
Csirkehús
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 500 | gramm | |
csirkecomb, egész | 2 | darab | |
piros paprika, őrölt | - | ||
só | - | ||
só | 15 | teáskanál | |
vaj | 50 | gramm | |
víz | 2 | deciliter | |
víz | 2 | liter | |
zsírszegény tej 1,5% | 1 | deciliter |
Recept
1.
csirkecomb, egész 2 darab • víz 2 deciliter • só
A csirkecombokat megmossuk, sózzuk, és kisebb sütőtálba helyezzük. Felöntjük egy kis vízzel és fedő alatt 220°C-on kb. egy óráig sütjük.
3.
vaj 50 gramm • zsírszegény tej 1,5% 1 deciliter
A burgonyáról leöntjük a vizet. Hozzáadjuk a vajat, tejet és kásás állagúra pépesítjük. Nem baj, ha a masszában kisebb burgonyadarabok maradnak. Van, aki kifejezetten szereti.
4.
A csirkecombokat egy kanál segítségével leöntjük a saját levével. Lágyan megszórjuk pirospaprikával és további 30 percig fedő nélkül besütjük, amíg a bőre nem lesz ropogós.
Jó étvágyat!