Sült csirkecomb póréhagymával
Kiadós és finom étel, amely nagyszerű választás ebédre vagy vacsorára.
recept,recept fotó,póréhagyma,csirkemell,főzőtejszín,Csirkehús,Gluténmentes ,Szezonális receptek
Csirkehús
Hozzávalók
Hozzávalók
bazsalikom | 1 | teáskanál | |
burgonya | 4 | darab | |
csirkemell | 3 | darab | |
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
főzőtejszín | 250 | gramm | |
napraforgó olaj | 2 | evőkanál | |
póréhagyma | 500 | gramm | |
szójamártás | 1 | evőkanál | |
ételízesítő | 3 | teáskanál |
Recept
1.
póréhagyma 500 gramm • burgonya 4 darab • csirkemell 3 darab • napraforgó olaj 2 evőkanál
15 percig főzzük a burgonyát. Amíg a burgonya fől, addig a csirkét felvágjuk kis darabokra és a póréhagymát felkarikázzuk. Forró olajon a póréhagymát megpirítjuk.
2.
ételízesítő 3 teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • bazsalikom 1 teáskanál • szójamártás 1 evőkanál
Majd hozzáadjuk a csirkét és a fűszert. Az egészet pirítjuk.
3.
főzőtejszín 250 gramm
Majd a póréhagymás hús felét belerakjuk a sütőtálba, majd ráhelyezünk egy sor előfőzött burgonyát és végül a tetejére a maradék csirkét. Az egészet leöntjük főzőtejszínnel és 20-25 percig, előmelegített sütőben 200°C-on sütjük.
Jó étvágyat!