Sült édesburgonya
A sült batáta karakteresen édes ízű, ezért különféle fűszerekkel megszórva is elkészíthetjük. A lágy édes íz megmarad, a só és fűszerek viszont pikánssá tehetik. Tálalhatjuk egészséges és különleges köretként is, például rántott sajthoz.
recept,recept fotó,édesburgonya,Burgonyából készült köretek,Vegetáriánus receptek,Laktózmentes ,Gluténmentes
Burgonyából készült köretek
Hozzávalók
Hozzávalók
chili | - | ||
kakukkfű | - | ||
repceolaj | 4 | evőkanál | |
só | 1 | teáskanál | |
édesburgonya | 800 | gramm | |
őrölt koriander | - |
Recept
1.
repceolaj 4 evőkanál • só 1 teáskanál • édesburgonya 800 gramm
A batátát megmossuk, és szükség esetén megpucoljuk (nem hántjuk), majd karikákra vágjuk. Belerakjuk egy tálba, olajat öntünk hozzám sózzuk és fűszerezzük.
2.
chili • őrölt koriander • kakukkfű
A burgonya karikákat sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük. Ízlés szerint fűszerezzük. Forró sütőben 15-20 percig sütjük,...
3.
...majd megfordítva további 15-20 percig.
Jó étvágyat!