Sült édesburgonya

A sült batáta karakteresen édes ízű, ezért különféle fűszerekkel megszórva is elkészíthetjük. A lágy édes íz megmarad, a só és fűszerek viszont pikánssá tehetik. Tálalhatjuk egészséges és különleges köretként is, például rántott sajthoz.
recept,recept fotó,édesburgonya,Burgonyából készült köretek,Vegetáriánus receptek,Laktózmentes ,Gluténmentes
Burgonyából készült köretek
Hozzávalók
Hozzávalók
chili | 0 ?? | kcal | |
kakukkfű | 0 ?? | kcal | |
repceolaj | 4 540 | evőkanál kcal | |
só | 1 0 | teáskanál kcal | |
édesburgonya | 800 496 | gramm kcal | |
őrölt koriander | 0 ?? | kcal |
Recept
1.
repceolaj 4 evőkanál • só 1 teáskanál • édesburgonya 800 gramm
A batátát megmossuk, és szükség esetén megpucoljuk (nem hántjuk), majd karikákra vágjuk. Belerakjuk egy tálba, olajat öntünk hozzám sózzuk és fűszerezzük.

2.
chili • őrölt koriander • kakukkfű
A burgonya karikákat sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük. Ízlés szerint fűszerezzük. Forró sütőben 15-20 percig sütjük,...

3.
...majd megfordítva további 15-20 percig.

Jó étvágyat!