Sült káposzta
A finom sült káposzta rendkívül alkalmas köretként a sült húsok mellé. Ízletes vegán étel is egyben. Biztosan nagyon fog ízleni!
recept,recept fotó,fehérkáposzta,Zöldség köretek,Gluténmentes ,Laktózmentes ,Vegán receptek,Vegetáriánus receptek,Szezonális receptek
Zöldség köretek
kategóriak
Zöldség köretek › Gluténmentes › Laktózmentes › Vegán receptek › Vegetáriánus receptek › Szezonális receptek › Szezon - Fejes káposzta ( édes, vörös) ›
Recept
1.
Mossunk meg egy kisebb káposztafejet, és vágjuk kb 1,5 cm vastag szeletekre. Vágjuk össze a vastagabb részeit is, amelyek sütés után összetartják a káposztát.
2.
olivaolaj • só • kristálycukor • köménymag, darált • balzsamecet
A káposztát sütőpapírral bélelt és olajjal csepegtetett tepsire tesszük. A káposztát meglocsoljuk olajjal, megsózzuk és megszórjuk kevés cukorral és köménymaggal. Végül csöpögtessük meg balzsamecettel. Süssük 180 ° C-on 25 percig.
3.
balzsamecet • só • kristálycukor
Ezután fordítsuk meg a káposztát, csepegtessük meg ecettel, adjunk hozzá egy kevés sót és a másik oldalát is megcukrozzuk.
4.
Vissza rakjuk a sütőbe és további 25 percig sütjük.
Jó étvágyat!