Sült karfiol
Egyszerű de nagyon finom sült karfiol recept besamel mártással és sajttal a tetején.
recept,recept fotó,karfiol,Gouda sajt,Húsnélküli ételek
Húsnélküli ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
Gouda sajt | 100 | gramm | |
fehér bors, őrölt | 1 | csipet | |
finomliszt | 50 | gramm | |
karfiol | 600 | gramm | |
repceolaj | 1 | teáskanál | |
szerencsendió, őrölt | 1 | csipet | |
só | 1 | teáskanál | |
vaj | 50 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | 500 | milliliter |
Recept
1.
karfiol 600 gramm • só ½ teáskanál
A karfiolt rózsáira bontjuk és sós vízben forrástól számítva 5 percig főzzük.
2.
A karfiolt leszűrjük és rögtön hideg víz alá tesszük lehűlni.
4.
finomliszt 50 gramm • só ½ teáskanál • fehér bors, őrölt 1 csipet • szerencsendió, őrölt 1 csipet
Hozzáadjuk a lisztet, és addig keverjük amíg sima sűrű kását nem kapunk belőle. Sót, borsot adunk hozzá.
6.
repceolaj 1 teáskanál
Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, olajjal vékonyan megkenjük és ráhelyezzük a karfiolt.
7.
Az egészet szépen egyenletesen leöntjük a besamel mártással.
9.
30 percig 180°C fokon sütjük.
Jó étvágyat!