Sült makaróni karfiollal, gombával és gorgonzola sajttal
Tészta karfiollal, krémsajttal és kiváló egyszerű szósszal sütve.
recept,recept fotó,karfiol,makaróni,gomba,Gorgonzola sajt,Húsnélküli ételek
Húsnélküli ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
Gorgonzola sajt | 150 | gramm | |
fokhagyma | 1 | gerezd | |
gomba | 200 | gramm | |
karfiol | 300 | gramm | |
makaróni | 300 | gramm | |
olivaolaj | 1 | evőkanál | |
paradicsomszósz | 150 | milliliter | |
só | ½ | ||
só | ½ | teáskanál |
Recept
1.
karfiol 300 gramm
A karfiolt megtisztítjuk, megmossuk, rózsákra osztjuk. Szinte puhára pároljuk őket.
2.
gomba 200 gramm • olivaolaj 1 evőkanál • fokhagyma 1 gerezd
A kisebb gombákat megmossuk, minden szennyeződést eltávolítunk és negyedekre vágjuk. Egy serpenyőben olajon pároljuk körülbelül 5 percig. Párolás közben adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát.
3.
makaróni 300 gramm • só ½ teáskanál
Közben, amíg a karfiol megfő és a gomba párolódik, főzzük meg a makarónit a csomagoláson található utasítások szerint.
4.
paradicsomszósz 150 milliliter • só ½ ĆL
A paradicsompürét a gombához öntjük, összekeverjük és félretesszük. A tálban összekeverjük a majdnem puhára főtt karfiolt, a paradicsomszószos gombát és a főtt makaróni. Sózzuk meg.
5.
Gorgonzola sajt 150 gramm
A keveréket egy tepsibe öntjük. A tetejére sajtdarabokat teszünk, 200°C-ra előmelegített sütőben kb 10 percig sütjük.
Jó étvágyat!