Sült pisztráng

recept,recept fotó,pisztráng,Halak,Gluténmentes ,Laktózmentes
Halak
Hozzávalók
Hozzávalók
bazsalikom | 2 3 | teáskanál kcal | |
citromlé | 0 ?? | kcal | |
fekete bors, őrölt | 0 ?? | kcal | |
olivaolaj | 1 132 | evőkanál kcal | |
paradicsom | 150 38 | gramm kcal | |
petrezselyem zöldje | 0 ?? | kcal | |
pisztráng | 2 ?? | darab kcal | |
szurokfű (oregánó) | 2 27 | teáskanál kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
whisky | 2 23 | teáskanál kcal |
Recept
1.
paradicsom 150 gramm • petrezselyem zöldje • szurokfű (oregánó) 2 teáskanál • bazsalikom 2 teáskanál
A paradicsomokat megmossuk, félbe vágjuk és még kisebb holdacskákra vágjuk. Különböző friss és szárított fűszernövényeket összekeverjük a paradicsommal.

2.
pisztráng 2 darab • citromlé • só • fekete bors, őrölt
A sütőt 200°C előmelegítjük. A pisztrángot megmossuk, megszárítjuk, citrom levével csepegtetjük meg, sózzuk és borsozzuk. A pisztrángot töltjük meg a paradicsomos masszával.

3.
olivaolaj 1 evőkanál • whisky 2 teáskanál
Majd egy fogvájóval zárjuk le. Az alufóliát kenjük meg olíva olajjal, helyezzük rá a pisztrángot és egy pár csepp whiskyt csepegtessünk rá.

4.
Csomagoljuk be a pisztrángot az alufóliába, és helyezzük be a sütőbe. Fedjük le és 20 percig sütjük.

Jó étvágyat!