Sült pulyka savanyú káposztán, burgonyával
Kiváló ebéd vagy vacsora egy sütőedényből.
recept,recept fotó,burgonya,pulykacomb,kovászos káposzta,Pulykahús,Laktózmentes ,Gluténmentes
Pulykahús
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 800 | gramm | |
fekete bors, őrölt | 1 | teáskanál | |
fokhagyma | 3 | gerezd | |
hagyma | 200 | gramm | |
kovászos káposzta | 800 | gramm | |
pulykacomb | 1.5 | kilogramm | |
repceolaj | 3 | evőkanál | |
szárított gomba | 30 | gramm | |
só | 2 | teáskanál | |
víz | 150 | milliliter |
Recept
3.
pulykacomb 1.5 kilogramm • só 2 teáskanál • fekete bors, őrölt 1 teáskanál
Négy kisebb pulyka combot kicsontozzuk, megmossuk, sózzuk és megszórjuk fűszerekkel.
4.
hagyma 200 gramm • repceolaj 3 evőkanál
A hagymát megtisztítjuk és vékony karikákra vágjuk. Szétszedjük és olajjal kikent tepsibe tesszük.
5.
kovászos káposzta 800 gramm
A káposztát lecsepegtetjük, és a hagymára rakjuk. Hozzáadjuk a lecsepegtetett gombát
6.
fokhagyma 3 gerezd • víz 150 milliliter
Helyezzük az elkészített húst a káposztára, és kenjük meg megtisztított, préselt fokhagymával. A burgonyát rakjuk rá egyenletesen a húsra. Öntsünk alá vízzel, fedjük le és tegyük előmelegített sütőbe. Süssük 180-190 ° C-on 1,5 órán át.
7.
Vegyük le a fedőt, helyezzük át a húst a burgonyára, tegyük vissza a sütőbe és süssük 200 ° -on 15 percig. A félig kihűlt húst leszedjük és tálalhatjuk.
Jó étvágyat!