Sült pulykacomb lila-hagymával
A húst knédlivel és párolt savanyú káposztával tálaljuk.
recept,recept fotó,pulykacomb alsó,vöröshagyma,Pulykahús,Laktózmentes ,Gluténmentes
Pulykahús
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | 1 | teáskanál | |
fokhagyma | 8 | gerezd | |
pulykacomb alsó | 2 | kilogramm | |
repceolaj | 4 | evőkanál | |
só | 3 | teáskanál | |
víz | 200 | milliliter | |
vöröshagyma | 250 | gramm |
Recept
2.
pulykacomb alsó 2 kilogramm • só 2 teáskanál • fekete bors, őrölt 1 teáskanál
A pulykacombokat megmossuk és bevágjuk. A bőr alá belerakjuk a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk.
5.
víz 200 milliliter • só 1 teáskanál
A hagymára ráhelyezzük a pulykacombokat, majd megszórjuk a maradék fokhagymával. Sózzuk, majd felöntjük vízzel, letakarjuk és egy óráig 200°C-on sütőben pirítjuk.
6.
Egy óra elteltével megfordítjuk és további 30 percig sütjük.
7.
Végül 15 percig a legmagasabb hőfokon besütjük.
8.
Amikor már eléggé lehűlt a hús, kicsontozzuk és úgy tálaljuk.
Jó étvágyat!