Sült sertéscsülök
Ropogós-omlós sült sertéscsülök recept .
recept,recept fotó,sertéscsülök,Sertéshús,Gluténmentes ,Laktózmentes
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
fokhagyma | 8 | ||
grill fűszerkeverék | 2 | teáskanál | |
ketchup - csípős | 6 | evőkanál | |
méz | 2 | teáskanál | |
piros paprika, őrölt | 2 | teáskanál | |
sertéscsülök | 5 | darab | |
só | 2 | teáskanál |
Recept
1. A csülök elkészítése
sertéscsülök 5 darab
A csülköket megtisztítjuk, az esetleges szőröket leperzseljük láng felett. A rajta lévő pecséteket egy nagyon éles késsel a lehető legkisebb bőrveszteséggel levágjuk.
2. A csülök főzése
A csülköket hideg vízbe helyezzük, sózzuk és kb 2 órán keresztül főzzük. Ha kuktában főzzük akkor elég lesz 40 perc is.
3. Csontozás
A csülköket kivesszük a fazékból, egy fél órát hűlni hagyjuk és óvatosan kicsontozzuk.
4. Páclé
méz 2 teáskanál • ketchup - csípős 6 evőkanál • grill fűszerkeverék 2 teáskanál • piros paprika, őrölt 2 teáskanál • fokhagyma 8 s • só 2 teáskanál
A csülköket egy tepsibe helyezzük és leöntjük a páclével amelyet a megadott alapanyagok összekeverésével készítünk el. Felöntjük a főzőlével és másnapig hűvös helyre helyezzük el.
5. Sütés
Másnap, kb egy órával a tálalás előtt, nem lefedve 45 percig a legmagasabb hőfokon ropogósra sütjük. Szükség szerint még felönthetjük a főzőlével.
6. Tálalás
Friss kenyérre, uborkával, pepperoni paprikával, mustárral vagy tormával tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk !
Jó étvágyat!