Sült sonkás tészta
Klasszikus étel a szlovák iskolai menzákból :) Kovászos uborkával tálalható.
recept,recept fotó,tészta- kockák,párolt sertéssonka,Tészták
Tészták
kategóriak
Tészták ›
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
főzőtejszín | 250 | milliliter | |
olivaolaj | - | ||
párolt sertéssonka | 400 | gramm | |
sertészsír | 20 | gramm | |
sertészsír | - | ||
só | - | ||
tyúk tojás | 4 | darab | |
tészta- kockák | 600 | gramm | |
víz | - | ||
zsemlemorzsa | - | ||
zsírszegény tej 1,5% | 250 | milliliter |
Recept
1.
tészta- kockák 600 gramm • víz • só • olivaolaj
A tésztát enyhén sós vízben egy pici olajjal kb 8 percig főzzük. Leszűrés után gyorsan hideg folyó víz alatt lehűtjük...
4.
Hozzáadjuk a tésztához és jól összekeverjük.
5.
A tepsit zsiradékkal kikenjük, megszórjuk zsemlemorzsával, és beleszórjuk a sonkás tésztát, amelyet kicsit megnyomkodjuk és elegyenesítjük.
6.
tyúk tojás 4 darab • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter • főzőtejszín 250 milliliter
A tésztára tejben elkevert tojást, sót, fűszert, és tejfölt öntünk.
7.
Előmelegített sütőben 200°C-on 40 sütjük.
Jó étvágyat!