Sült töltött káposzta
A töltött káposzta finom laktató ebéd és még finomabb sajttal besütve.
recept,recept fotó,fehérkáposzta,sertés darálthús,paradicsomszósz,Edámi sajt,Sertéshús,Gluténmentes ,Szezonális receptek
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
Edámi sajt | 100 | gramm | |
fehérkáposzta | 2.5 | kilogramm | |
fekete bors, őrölt | ¾ | teáskanál | |
hagyma | 200 | gramm | |
kristálycukor | 25 | gramm | |
köménymag, darált | ½ | teáskanál | |
napraforgó olaj | 50 | milliliter | |
paradicsomszósz | 500 | milliliter | |
rizsa | 200 | gramm | |
sertés darálthús | 700 | gramm | |
só | 2.5 | teáskanál | |
tejföl (14-18%) | 250 | gramm | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
víz | - | ||
víz | 500 | milliliter |
Recept
1.
hagyma 200 gramm • napraforgó olaj 50 milliliter
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk.
2.
rizsa 200 gramm • só ½ teáskanál
A rizst megmossuk és hozzáadjuk a hagymához. Megsózzuk és megpirítjuk.
4.
sertés darálthús 700 gramm • só ½ teáskanál • fekete bors, őrölt ¾ teáskanál
Miután a rizs kihűlt hozzáadjuk a darált húst, sót, borsot. Alaposan összekeverjük.
5.
fehérkáposzta 2.5 kilogramm
A káposztát megmossuk, és levelekre bontjuk, ereiket kivágjuk, kb 10 levélre lesz szükségünk. A leveleket forró vízzel abáljuk. Aztán hagyjuk kihűlni. A maradék káposztát vágjuk fel.
6.
A káposzta levelekbe belegöngyöljük a húsos tölteléket és betekerjük.
7.
Egy nagyobb tepsibe beleszórjuk a felvágott káposzta felét. Rárakjuk a töltött káposztákat.
8.
paradicsomszósz 500 milliliter • víz 500 milliliter • kristálycukor 25 gramm • só 1 teáskanál • köménymag, darált ½ teáskanál
A tetejére a felvágott káposzta másik felét szórjuk és leöntjük paradicsomlével, cukrot szórunk rá, sót és köménymagot. Előmelegített sütőben kb egy órán keresztül sütjük 180-200°C .
9.
Edámi sajt 100 gramm • tejföl (14-18%) 250 gramm • só ½ teáskanál • tyúk tojás 1 darab
A sajtot lereszeljük, tejföllel és tojással keverjük össze, sózzuk.
10.
A töltött káposztákra ráöntjük a sajtos masszát, és hagyjuk még egy kicsit sülni. Miután kész felvágjuk és máris tálalhatjuk. Kiváló hozzá friss házi kenyér vagy burgonya. A káposzta nagyon finom még a második, sőt a harmadik napon is, ezért ajánlott egy nagyobb menyiséget készíteni egyszerre. Hűvös helyen tároljuk.
Jó étvágyat!