Sült törökméz

Egy édes finomság nemcsak kicsiknek :)
recept,recept fotó,mogyoró,méz ,Édességek,Karácsony
Édességek
Hozzávalók
Hozzávalók
csokoládé | 0 ?? | kcal | |
dió | 50 337 | gramm kcal | |
kristálycukor | 200 804 | gramm kcal | |
mandulaszirom | 50 312 | gramm kcal | |
mogyoró | 100 646 | gramm kcal | |
méz | 200 656 | gramm kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
tojásfehérje | 4 68 | darab kcal | |
tortaostya | 85 332 | gramm kcal | |
víz | 50 0 | milliliter kcal |
Recept
1.
mogyoró 100 gramm • dió 50 gramm • mandulaszirom 50 gramm
A diókat felaprítjuk, majd összekeverjük a mandulaszirmokkal.

2.
méz 200 gramm • kristálycukor 200 gramm • víz 50 milliliter
Vízből és cukorból szirupot főzünk. Felolvasztjuk és felmelegítjük (nem főzzük) a mézet.


4.
A fehérjéből készült habot áthelyezzük egy lábasba, amelyet egy nagyobb forró vízzel teli lábasba teszünk. Állandó keverés mellett hozzáöntjük a cukorszirupot.

5.
Lassanként hozzáöntjük a meleg mézet és 10 percig sűrűsödésig keverjük.

6.
Hozzákeverjük az elkészített diós keveréket. Egy sűrű szilárdabb massza jön létre.


8.
Rákenjük a fehér masszát.

9.
Letakarjuk tortalappal...

10.
...majd egy nem túl nehéz nehezéket teszünk rá és hűvös helyen állni hagyjuk.

11.
Ezután a török mézet felvágjuk kockákra, és egy sütőlapra helyezzük.

12.
45 percig 160°C fokon sütjük.

13.
A megsült kockákat azonnal levesszük a sütőlapról, nehogy odaragadjanak.


15.
Az egyes darabokat celofánba csomagoljuk.

16.
Jó étvágyat!