Surimi - halpogácsák
Rendkívül finom húsgombóc rákpálcából és pangasiusból.
recept,recept fotó,rákrudacskák,gyorsfagyasztott pangasius,répa,Halak
Halak
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
gyorsfagyasztott pangasius | 400 | gramm | |
hagyma | 100 | gramm | |
napraforgó olaj | 50 | milliliter | |
rákrudacskák | 500 | gramm | |
répa | 100 | gramm | |
só | 2 | teáskanál | |
teljes zsírtartalmú mustár | 1 | evőkanál | |
tyúk tojás | 2 | darab | |
zabpehely | 100 | gramm |
Recept
1.
rákrudacskák 500 gramm
Hagyjuk kiolvadni a rákpálcákat, és vágjuk apró darabokra. Egy mélyebb tálba tesszük őket.
2.
gyorsfagyasztott pangasius 400 gramm
Hagyjuk felolvadni a pangasiust, és finomra vágva adjuk hozzá a rák darabkákhoz.
3.
hagyma 100 gramm • répa 100 gramm • tyúk tojás 2 darab • só 2 teáskanál • teljes zsírtartalmú mustár 1 evőkanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • zabpehely 100 gramm
A hagymát megtisztítjuk és felszeleteljük. A sárgarépát megtisztítjuk és durvára lereszeljük. A zöldségeket hozzáadjuk a halalaphoz, és jól összekeverjük a tojással, sóval, mustárral, fűszerekkel és zabpehellyel.
4.
Hagyjuk állni egy kicsit, és formáljunk belőle megfelelő méretű golyókat.
5.
napraforgó olaj 50 milliliter
Kézzel óvatosan lapítsuk el a golyókat, és fedőben, kevés olajon süssük 15 percig.
6.
Fordítsuk meg a pogácsákat, és a másik oldalon, nyitott serpenyőben süssük körülbelül 10-15 percig.
Jó étvágyat!