Sűrű leves sonkával

Sűrű leves hüvelyesekből, árpadarával és füstölt sonkával.
recept,recept fotó,egy marék hüvelyes keverék,füstölt sonka,Levesek hüvelyesekből,Gluténmentes ,Laktózmentes
Levesek hüvelyesekből
Hozzávalók
Hozzávalók
egy marék hüvelyes keverék | 250 750 | gramm kcal | |
fekete bors, őrölt | ½ 9 | teáskanál kcal | |
füstölt sonka | 250 638 | gramm kcal | |
köménymag, őrölt | ½ 9 | teáskanál kcal | |
majoránna | 1 11 | teáskanál kcal | |
petrezselyem zöldje | 0 ?? | kcal | |
szárított hagyma | 1 52 | evőkanál kcal | |
só | 1.5 0 | teáskanál kcal | |
víz | 1.5 0 | liter kcal |
Recept
1.
egy marék hüvelyes keverék 250 gramm
Öntsük a hüvelyeseket (fehér bab, tarkabab, borsó, lencse) és az árpa dara keverékét egy munkalapra, és röviden ellenőrizzük át.

2.
víz 1.5 liter • só 1.5 teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • köménymag, őrölt ½ teáskanál
A hüvelyeseket átmossuk és felöntjük vízzel. Adjunk hozzájuk sót, borsot, köménymagot és főzzük 30 percig.

3.
füstölt sonka 250 gramm
A nyers füstölt sonkát apró kockákra vágjuk, és a leveshez adjuk. Az egészet együtt főzzük még 30 percig.

4.
majoránna 1 teáskanál • szárított hagyma 1 evőkanál • petrezselyem zöldje
Végül a majoránnát és a szárított hagymát keverjük a levesbe, és díszítsük apróra vágott petrezselyemlevéllel.

Jó étvágyat!