Sütőtök kalács
Hagyományos őszi kalács sütőtökből és lágy vajas tésztából.
recept,recept fotó,hokaido tök,Kalácsok,
Kalácsok
Hozzávalók
Hozzávalók
citromhéj | 1 | teáskanál | |
cukrozott sűrített tej | 400 | milliliter | |
fahéj, őrölt | 1 | teáskanál | |
finomliszt | 250 | gramm | |
hokaido tök | 600 | gramm | |
kristálycukor | 50 | gramm | |
szegfűszeg- őrölt | ½ | teáskanál | |
szerencsendió, őrölt | ¼ | teáskanál | |
só | 1 | csipet | |
tyúk tojás | 4 | darab | |
vaj | 100 | gramm | |
őrölt gyömbér | ½ | teáskanál |
Recept
1.
vaj 100 gramm • kristálycukor 50 gramm • tyúk tojás 2 darab • só 1 csipet • finomliszt 250 gramm
A megadott alapanyagokból "pâte à foncer" tésztát készítünk. A puha vaj és cukor kikeverésével kezdjük. Hozzákeverjük a tojást és a sót. Lassanként hozzáadjuk a megszitált lisztet. A kész tésztát legalább egy fél órára hűtőbe helyezzük.
2.
hokaido tök 600 gramm
A sütőtököt megpucoljuk, eltávolítjuk a magos részét és kisebb szeletekre vágjuk. 200°C 30 percig sütjük.
3.
Majd a megsült tököt bot mixer segítségével pépesítjük.
4.
cukrozott sűrített tej 400 milliliter • tyúk tojás 2 darab
Hozzáadjuk a cukrozott sűrített tejet és a tojást.
5.
fahéj, őrölt 1 teáskanál • szegfűszeg- őrölt ½ teáskanál • őrölt gyömbér ½ teáskanál • szerencsendió, őrölt ¼ teáskanál • citromhéj 1 teáskanál
Citrom héját és a fűszereket.
6.
A tésztát kinyújtjuk és a formába rakjuk.
7.
A tészta tetejére ráöntjük az elkészített tölteléket.
8.
40 percig 180°C fokon sütjük.
Jó étvágyat!