Sütőtök szuflé
Ha már Halloween-re nem is készülhet el ez a desszert, akkor is jó őszi recept, hiszen itt a sütőtök szezon.
recept,recept fotó,hokaido tök,Falatkák
Falatkák
Hozzávalók
Hozzávalók
Edámi sajt | 100 | gramm | |
búzadara | 70 | gramm | |
fehérbor, száraz | 150 | milliliter | |
hagyma | 270 | gramm | |
hokaido tök | 700 | gramm | |
repceolaj | 1 | evőkanál | |
szerencsendió, őrölt | - | ||
só | 1 | teáskanál | |
tyúk tojás | 3 | darab | |
vaj | - |
Recept
2.
hokaido tök 700 gramm • fehérbor, száraz 150 milliliter
A tököt félbevágjuk, miután a magokat kikapartuk, a húsát lereszeljük. A reszelt tököt a hagymához keverjük. Leöntjük borral és 15 percig főzzük.
3.
tyúk tojás 3 darab
A tojássárgákat elválasztjuk a fehérjétől. A fehérjéből kemény habot verünk fel.
4.
A tököt a hagymával egy nagyobb lábosba rakjuk át. Hűlni hagyjuk. A tök húsát botmixerrel pépesítjük.
5.
Edámi sajt 100 gramm • búzadara 70 gramm • só 1 teáskanál • szerencsendió, őrölt
Hozzákeverjük a tojássárgákat, sajtot, grízt, egy csipetnyi szerecsendiót és a sót. A végén óvatosan beleforgatjuk a fehérjéből készült habot.
6.
Vajjal kikent tortaformácskákat megtöltjük a masszával, majd 180 °C megsütjük 25 percig. Mikor langyosra hűlt, akkor kiborítjuk.
Jó étvágyat!