Svéd keksz - Pepparkaror
Pepparkaror eredeti svéd gyömbéres keksz. Finom, telli energiával amely nagyon jól jön a hideg téli napokra. Ha mégsem melegítene fel elégé egy pohár illatos forralt bor biztosan segíteni fog neki :)
recept,recept fotó,őrölt kardamon,szegfűszeg- őrölt,őrölt gyömbér,fahéj, őrölt,BIO cukornád melasz,Aprósütemény,Karácsony
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
BIO cukornád melasz | 1 | evőkanál | |
fahéj, őrölt | 2 | ||
kristálycukor | 200 | gramm | |
rétesliszt | 450 | gramm | |
szegfűszeg- őrölt | 2 | teáskanál | |
szódabikarbóna | 1 | ||
tyúk tojás | 1 | darab | |
vaj | 225 | gramm | |
őrölt gyömbér | 2 | ||
őrölt kardamon | 2 | teáskanál |
Recept
1.
rétesliszt 450 gramm • őrölt kardamon 2 teáskanál • szegfűszeg- őrölt 2 teáskanál • őrölt gyömbér 2 ĆL • fahéj, őrölt 2 ĆL • szódabikarbóna 1 ĆL
A lisztet összekeverjük a fűszerrel és a szódabikarbónával.
3.
tyúk tojás 1 darab • BIO cukornád melasz 1 evőkanál
Az édes vajhoz hozzáadjuk a tojást és a folyékony melaszt. Az egészet jól összekeverjük.
4.
Majd a vajas masszához hozzáadjuk a lisztes keveréket. Jól összekeverjük és tésztát készítünk belőle. A tésztát 30 percre hűvös helyre helyezzük el.
5.
Pihentetés után a tésztát kinyújtjuk 2-3 mm vékonyságúra, majd tetszés szerinti formákat szaggatunk belőle. Előmelegített sütőben 180 fokon 15percig sütjük. Kihűtve tálaljuk.
Jó étvágyat!