Szalonnasütő kolbász gyors elkészítése
Népszerű étel a cseh hidegkonyhából. Kenyérrel és egy pohár jól lehűtött sörrel tálaljuk.
recept,recept fotó,hagyma,szalonnasütő kolbász,Falatkák,Gluténmentes
Falatkák
Hozzávalók
Hozzávalók
ecet | 4 | evőkanál | |
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
hagyma | 250 | gramm | |
ketchup | 6 | evőkanál | |
piros paprika, őrölt | 2 | teáskanál | |
szalonnasütő kolbász | 350 | gramm | |
só | ½ | teáskanál | |
teljes zsírtartalmú mustár | 4 | evőkanál | |
víz | 12 | evőkanál | |
worcester szósz | 6 | evőkanál |
Recept
1.
hagyma 250 gramm • szalonnasütő kolbász 350 gramm
A hagymát megtisztítjuk, félkarikákra vágjuk. A szalonnasütő kolbászt meghámozzuk, hosszában átvágjuk, a végeit pedig óvatosan bevágjuk.
2.
víz 12 evőkanál • ecet 4 evőkanál • teljes zsírtartalmú mustár 4 evőkanál • ketchup 6 evőkanál • worcester szósz 6 evőkanál • só ½ teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • piros paprika, őrölt 2 teáskanál
Vízből, ecetből, mustárból, ketchupból, Worcestershire szószból, sóból, fűszerekből és paprikából főzzük meg az öntettet.
3.
Kb. 1 literes befőttesüvegbe, vagy két kisebbe felváltva rakjuk bele a szalonnasütő kolbászt és a felvágott hagymát. Óvatosan nyomkodjuk meg az üveg tartalmát.
4.
A hagymát és a szalonnasütő kolbászt a pohárban öntjük le a lehűtött öntettel, lezárjuk és hűtőszekrényben tároljuk. Másnap már fogyaszthatjuk is
Jó étvágyat!