Szejtán borsóval
Szoté borsóval és szejtánnal pirítva hagymán, fokhagymán és gyömbéren.
recept,recept fotó,szejtán,mirelit borsó,Húsnélküli ételek,Vegán receptek,Vegetáriánus receptek,Laktózmentes
Húsnélküli ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
csemege uborka | 50 | gramm | |
fekete bors, őrölt | ¼ | teáskanál | |
fokhagyma | 2 | gerezd | |
gyömbérgyökér | 30 | gramm | |
hagyma | 100 | gramm | |
mirelit borsó | 200 | gramm | |
osztrigamártás | 2 | evőkanál | |
szejtán | 500 | gramm | |
szójamártás | 2 | evőkanál | |
só | ¼ | teáskanál | |
víz | 100 | milliliter | |
étolaj | 2 | evőkanál |
Recept
1.
hagyma 100 gramm • fokhagyma 2 gerezd • gyömbérgyökér 30 gramm • étolaj 2 evőkanál
Az olajon megpirítjuk a finomra vágott gyömbért, hagymát és fokhagymát.
3.
fekete bors, őrölt ¼ teáskanál • só ¼ teáskanál • szójamártás 2 evőkanál • osztrigamártás 2 evőkanál
Fűszerekkel, sóval és mártásokkal ízesítjük.
4.
mirelit borsó 200 gramm • víz 100 milliliter
Adjunk hozzá fagyasztott borsót, kevés vizet és pároljuk körülbelül 20 percig.
5.
csemege uborka 50 gramm
A végén keverjük hozzá az apróra vágott uborkát, és hagyjuk egy percig felmelegedni.
Jó étvágyat!