Szejtán borsóval

Szoté borsóval és szejtánnal pirítva hagymán, fokhagymán és gyömbéren.
recept,recept fotó,szejtán,mirelit borsó,Húsnélküli ételek,Vegán receptek,Vegetáriánus receptek,Laktózmentes
Húsnélküli ételek
Főzőcske
Adag
4
Adag tömege
271 g
Adag energiatartalma
285 kcal
Az elkészítés ideje
40 min.
Nehézség
alacsony
Hozzávalók
Hozzávalók
csemege uborka | 50 6 | gramm kcal | |
fekete bors, őrölt | ¼ 5 | teáskanál kcal | |
fokhagyma | 2 11 | gerezd kcal | |
gyömbérgyökér | 30 9 | gramm kcal | |
hagyma | 100 44 | gramm kcal | |
mirelit borsó | 200 154 | gramm kcal | |
osztrigamártás | 2 13 | evőkanál kcal | |
szejtán | 500 585 | gramm kcal | |
szójamártás | 2 42 | evőkanál kcal | |
só | ¼ 0 | teáskanál kcal | |
víz | 100 0 | milliliter kcal | |
étolaj | 2 270 | evőkanál kcal |
Recept
1.
hagyma 100 gramm • fokhagyma 2 gerezd • gyömbérgyökér 30 gramm • étolaj 2 evőkanál
Az olajon megpirítjuk a finomra vágott gyömbért, hagymát és fokhagymát.


3.
fekete bors, őrölt ¼ teáskanál • só ¼ teáskanál • szójamártás 2 evőkanál • osztrigamártás 2 evőkanál
Fűszerekkel, sóval és mártásokkal ízesítjük.

4.
mirelit borsó 200 gramm • víz 100 milliliter
Adjunk hozzá fagyasztott borsót, kevés vizet és pároljuk körülbelül 20 percig.

5.
csemege uborka 50 gramm
A végén keverjük hozzá az apróra vágott uborkát, és hagyjuk egy percig felmelegedni.

Jó étvágyat!