Székely gulyás
A cseh konyha klasszikus étele, amelyet knédlivel tálalunk.
recept,recept fotó,sertéslapocka,kovászos káposzta,Sertéshús,A magyar konyha receptjei
Sertéshús
A magyar konyha receptjei
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
finomliszt | 1 | evőkanál | |
főzőtejszín | 200 | milliliter | |
hagyma | 200 | gramm | |
kovászos káposzta | 1000 | gramm | |
köménymag, őrölt | ½ | teáskanál | |
napraforgó olaj | 20 | milliliter | |
piros paprika, őrölt | 1 | teáskanál | |
sertéslapocka | 500 | gramm | |
só | 1 | teáskanál | |
víz | 300 | milliliter | |
zsírszegény tej 1,5% | 400 | milliliter |
Recept
1. Hús elkészítése
hagyma 200 gramm • napraforgó olaj 20 milliliter • sertéslapocka 500 gramm
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, majd olajon, vagy zsiradékon üvegesre pirítjuk. A sertéshúst megmossuk, kockákra vágjuk és hozzáadjuk a hagymához.
2.
só 1 teáskanál • piros paprika, őrölt 1 teáskanál • köménymag, őrölt ½ teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál
Amikor a hús kissé megpuhult, hozzáadjuk a fűszert és sót, megkeverjük, és vizet öntünk alá, majd 45 percig pároljuk.
3.
kovászos káposzta 1000 gramm • víz 300 milliliter
A savanyú káposztáról leöntjük a levét, majd hozzáadjuk a húshoz. Felöntjük hideg vízzel. Összekeverjük és tovább pároljuk fedő alatt 15 percig.
4. Tejes-tejfölös habarás
zsírszegény tej 1,5% 400 milliliter • főzőtejszín 200 milliliter • finomliszt 1 evőkanál
Tejben tejfölt és lisztet keverünk el. A habarást hozzáöntjük a káposztás húshoz, jól megkeverjük, és állandó keverés mellett felforraljuk.
Jó étvágyat!