Szendvicskenyér knédli
Finom knédli szendvicskenyérből.
recept,recept fotó,toast kenyér,Knédli,Receptek ételpárolókhoz,Cseh receptek
Knédli
Cseh receptek
Hozzávalók
Hozzávalók
petrezselyem zöldje | 40 | gramm | |
szerencsendió, őrölt | - | ||
só | ½ | teáskanál | |
toast kenyér | 600 | gramm | |
tojásfehérje | 3 | darab | |
tojássárgája | 3 | darab | |
vaj | 80 | gramm | |
vaj | - | ||
zsírszegény tej 1,5% | 100 | milliliter |
Recept
1.
toast kenyér 600 gramm • vaj 80 gramm
A szendvicskenyeret kockákra vágjuk fel és vajon megpirítjuk
2.
Egy mélyebb tálba tesszük.
3.
zsírszegény tej 1,5% 100 milliliter • só ½ teáskanál • szerencsendió, őrölt • tojássárgája 3 darab
Tejben sót, egy csipetnyi szerecsendiót és tojássárgát keverünk össze.
4.
petrezselyem zöldje 40 gramm
Leöntjük a kenyeret és hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemlevelet.
6.
A masszát két részre osztjuk. Mindkét tésztát henger alakúra formáljuk és becsomagoljuk egy élelmiszer fóliába amit előtte vajjal megkentünk.
7.
A knédlit párán 20 percig főzzük. Ajánlott gőz fazekat használni. Még melegen tálaljuk karikákra szeletelve.
Jó étvágyat!