Szezámos csirkés saláta
Fehérjében és folsavban gazdag saláta
recept,recept fotó,csirkemell,szezámmag,szezámolaj,fejes saláta,Hússaláták,Gluténmentes
Hússaláták
Hozzávalók
Hozzávalók
100% -os narancs juice | 20 | milliliter | |
csirkemell | 250 | gramm | |
fejes saláta | 1 | darab | |
olivaolaj | 2 | evőkanál | |
szezámmag | 20 | gramm | |
szezámolaj | 2 | evőkanál | |
só | - | ||
teljes zsírtartalmú mustár | 2 | teáskanál | |
édes mandulavelő | 30 | gramm |
Recept
2.
csirkemell 250 gramm • szezámmag 20 gramm • só • olivaolaj 2 evőkanál
Egy tálba belehelyezzük a csíkokra vágott csirkemelleket. Sózzuk és megszórjuk szezámmaggal. Alaposan átkeverjük, hogy a szezám ráragadjon a húsra. A húscsíkokat ráhelyezzük a zsírral kikent tepsibe.
3. Dresszing
szezámolaj 2 evőkanál • 100% -os narancs juice 20 milliliter • teljes zsírtartalmú mustár 2 teáskanál
A tepsit behelyezzük a sütőbe és kb 30 percig sütjük. A dresszinget olaj, narancslé és mustár összekeverésével készítjük el.
4.
fejes saláta 1 darab
A saláta darabokat szétosztjuk a tányérokra, megszórjuk a csirkehússal és a pirított mandulával. Megcsepegtetjük az elkészített dresszinggel.
Jó étvágyat!