RECEPTEK

Szilvás-csokoládés sütemény citromos mázzal

Szilvás-csokoládés sütemény citromos mázzal

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Édes sütemény savanyú-édes mázzal, amelyet a gyerekek és a felnőttek is imádni fognak!

recept,recept fotó,aszalt szilva,főzőcsokoládé,citromlé,Kalácsok,

Kalácsok

Főzőcske

Adag

16

Adag tömege

63 g

Adag energiatartalma

146 kcal

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

nagy

Hozzávalók

Hozzávalók

aszalt szilva

100

271

gramm

kcal

citromlé

1

4

evőkanál

kcal

főzőcsokoládé

50

251

gramm

kcal

nádcukor

50

198

gramm

kcal

porcukor

100

388

gramm

kcal

rétesliszt

250

890

gramm

kcal

sütőpor

1

4

teáskanál

kcal

tyúk tojás

2

176

darab

kcal

víz

1

0

evőkanál

kcal

zsírszegény tej 1,5%

300

144

milliliter

kcal

 

Recept

1. 

tyúk tojás 2 darab  nádcukor 50 gramm

A tojásból és a cukorból habot készítünk.

A tojásból és a cukorból habot készítünk....

2. 

zsírszegény tej 1,5% 300 milliliter  aszalt szilva 100 gramm  főzőcsokoládé 50 gramm

A csokoládét apróra vágjuk és a szilvával együtt mixerben mixerezzük.

A csokoládét apróra vágjuk és a szilvával...

3. 

A kész masszát összekeverjük a tojással.

A kész masszát összekeverjük a tojással....

4. 

rétesliszt 250 gramm  sütőpor 1 teáskanál

Hozzákeverjük a lisztet és a sütőport. Keményebb tészta jön létre, mivel nem tartalmaz zsiradékot.

Hozzákeverjük a lisztet és a sütőport....

5. 

A tésztát egy kisebb (34x22cm) sütőpapírral bélelt sütőlapra öntjük és elegyengetjük.

A tésztát egy kisebb (34x22cm) sütőpapírral...

6. 

30 percig 180°C fokon sütjük.

30 percig 180°C fokon sütjük....

7. 

porcukor 100 gramm  citromlé 1 evőkanál

A kimért cukorhoz hozzáadjuk a citromlevet...

A kimért cukorhoz hozzáadjuk a citromlevet......

8. 

víz 1 evőkanál

...és a forróvizet.

...és a forróvizet....

9. 

Alaposan összekeverjük...

Alaposan összekeverjük......

10. 

...és ráöntjük majd elegyengetjük a lehűlt süteményen. Megvárjuk, amíg kissé megszilárdul...

...és ráöntjük majd elegyengetjük a lehűlt...

11. 

...majd kis kockákra vagy háromszögekre szeleteljük. A süteményt addig szeleteljük fel, amíg nem szilárdult meg teljesen a máz.

...majd kis kockákra vagy háromszögekre...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés