RECEPTEK

Szilvás gombóc túrós tésztából

Szilvás gombóc túrós tésztából

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Egy klasszikus édesség szilvából.

recept,recept fotó,szilva ,Édes ételek,Szlovák receptek

Édes ételek

Szlovák receptek

Főzőcske

Adag

20

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

Hozzávalók

Hozzávalók

darabos túró

500

585

gramm

kcal

finomliszt

0

??

kcal

porcukor

4

156

evőkanál

kcal

rétesliszt

320

1140

gramm

kcal

szilva

20

??

darab

kcal

1

0

csipet

kcal

0

??

kcal

tyúk tojás

2

176

darab

kcal

vaj

0

??

kcal

víz

0

??

kcal

zsemlemorzsa

4

224

evőkanál

kcal

 

Recept

1. 

szilva  20 darab

A szilvát megmossuk és szárazra töröljük.

A szilvát megmossuk és szárazra töröljük....

2. 

rétesliszt 320 gramm

Egy tálba szórunk lisztet,...

Egy tálba szórunk lisztet,......

3. 

darabos túró 500 gramm  tyúk tojás 2 darab   1 csipet

...túrót, tojást és egy csipetnyi sót.

...túrót, tojást és egy csipetnyi sót....

4. 

Tésztát dolgozunk ki.

Tésztát dolgozunk ki....

5. 

finomliszt

A tésztából egy liszttel meghintett gyúrólapon egy hengert alakítunk ki, majd 20 egyforma részre vágjuk. Minden részből lepényformát alakítunk, és belecsomagoljuk a szilvát.

A tésztából egy liszttel meghintett...

6. 

Golyókat formálunk.

Golyókat formálunk....

7. 

víz 

Mély lábasban vizet forralunk egy csipetnyi sóval. Belerakjuk a gombócokat és 10 percig főzzük, amíg fel nem úsznak a felszínre.

Mély lábasban vizet forralunk egy csipetnyi...

8. 

A felszínre úszott golyókat még 5 percig főzzük, majd lyukacsos szedőkanállal kiszedjük.

A felszínre úszott golyókat még 5 percig...

9. 

zsemlemorzsa 4 evőkanál

A zsemlemorzsát szárazon egy serpenyőn megpirítjuk.

A zsemlemorzsát szárazon egy serpenyőn...

10. 

porcukor 4 evőkanál

Belekeverjük ízlés szerint a por vagy kristálycukrot.

Belekeverjük ízlés szerint a por vagy...

11. 

vaj

A vajat felolvasztjuk. A tányérra elkészített gombócokat leöntjük vajjal majd megszórjuk édes zsemlemorzsával.

A vajat felolvasztjuk. A tányérra elkészített...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés