Szilvás gombóc túrós tésztából

Egy klasszikus édesség szilvából.
recept,recept fotó,szilva ,Édes ételek,Szlovák receptek
Édes ételek
Szlovák receptek
Hozzávalók
Hozzávalók
darabos túró | 500 585 | gramm kcal | |
finomliszt | 0 ?? | kcal | |
porcukor | 4 156 | evőkanál kcal | |
rétesliszt | 320 1140 | gramm kcal | |
szilva | 20 ?? | darab kcal | |
só | 1 0 | csipet kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
tyúk tojás | 2 176 | darab kcal | |
vaj | 0 ?? | kcal | |
víz | 0 ?? | kcal | |
zsemlemorzsa | 4 224 | evőkanál kcal |
Recept



4.
Tésztát dolgozunk ki.

5.
A tésztából egy liszttel meghintett gyúrólapon egy hengert alakítunk ki, majd 20 egyforma részre vágjuk. Minden részből lepényformát alakítunk, és belecsomagoljuk a szilvát.

6.
Golyókat formálunk.

7.
Mély lábasban vizet forralunk egy csipetnyi sóval. Belerakjuk a gombócokat és 10 percig főzzük, amíg fel nem úsznak a felszínre.

8.
A felszínre úszott golyókat még 5 percig főzzük, majd lyukacsos szedőkanállal kiszedjük.



11.
A vajat felolvasztjuk. A tányérra elkészített gombócokat leöntjük vajjal majd megszórjuk édes zsemlemorzsával.

Jó étvágyat!