Szilvás gombóc túrós tésztából
Egy klasszikus édesség szilvából.
recept,recept fotó,szilva ,Édes ételek,Szlovák receptek
Édes ételek
Szlovák receptek
Hozzávalók
Hozzávalók
darabos túró | 500 | gramm | |
finomliszt | - | ||
porcukor | 4 | evőkanál | |
rétesliszt | 320 | gramm | |
szilva | 20 | darab | |
só | 1 | csipet | |
só | - | ||
tyúk tojás | 2 | darab | |
vaj | - | ||
víz | - | ||
zsemlemorzsa | 4 | evőkanál |
Recept
4.
Tésztát dolgozunk ki.
5.
A tésztából egy liszttel meghintett gyúrólapon egy hengert alakítunk ki, majd 20 egyforma részre vágjuk. Minden részből lepényformát alakítunk, és belecsomagoljuk a szilvát.
6.
Golyókat formálunk.
7.
Mély lábasban vizet forralunk egy csipetnyi sóval. Belerakjuk a gombócokat és 10 percig főzzük, amíg fel nem úsznak a felszínre.
8.
A felszínre úszott golyókat még 5 percig főzzük, majd lyukacsos szedőkanállal kiszedjük.
11.
A vajat felolvasztjuk. A tányérra elkészített gombócokat leöntjük vajjal majd megszórjuk édes zsemlemorzsával.
Jó étvágyat!