Szilvás kalács túrós tönkölybúzatésztából

Finom túrós kelt tésztából készült szilvás tésztalepény.
recept,recept fotó,teljes kiőrlésű tönköly liszt,túró, lágy,szilva ,Kalácsok
Kalácsok
Hozzávalók
Hozzávalók
fahéj, őrölt | 0 ?? | kcal | |
finomliszt | 1 18 | teáskanál kcal | |
friss élesztő | 20 21 | gramm kcal | |
kristálycukor | 1 21 | teáskanál kcal | |
kristálycukor | 0 ?? | kcal | |
rétesliszt | 200 712 | gramm kcal | |
szilva | 0 ?? | kcal | |
só | 1 0 | csipet kcal | |
teljes kiőrlésű tönköly liszt | 100 340 | gramm kcal | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 150 96 | milliliter kcal | |
tyúk tojás | 1 88 | darab kcal | |
túró, lágy | 125 149 | gramm kcal | |
vaj | 60 441 | gramm kcal |
Recept
1.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 100 milliliter • finomliszt 1 teáskanál • kristálycukor 1 teáskanál • friss élesztő 20 gramm
Egy kevés langyos tejben cukrot liszttel keverünk össze. Morzsolt élesztőt adunk hozzá és lágyan megkeverjük. Meleg helyen letakarva hagyjuk felfuttatni az élesztőt.


3.
rétesliszt 200 gramm • teljes kiőrlésű tönköly liszt 100 gramm • túró, lágy 125 gramm • só 1 csipet • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 50 milliliter • tyúk tojás 1 darab
Egy tálba beleszórjuk mindkét lisztet, hozzáadjuk a túrót, tojást, egy kevés sót, tejet és a kovászt.

4.
A tésztát kigyúrjuk és kelni hagyjuk.

5.
A sütőlapot sütőpapírral kibéleljük. A papírt kihúzzuk és a tésztát rajta kinyújtjuk és vissza helyezzük a papírral együtt a lapra.

6.
A szilvákat megmossuk, kimagozzuk és félbevágjuk. A szilva felét, egymás mellé rakjuk a tésztára, minél sűrűbben. Megszórjuk fahéjjal...


8.
25 percig 180°C fokon sütjük.

Jó étvágyat!