Szilvás- mákos zabkása
Elképesztően egészséges, és akár még a fogyáshoz is hozzájárulhat. A zabkása ugyanis rengeteg rostot tartalmaz, ami hamar jóllakottságot okoz, és segít, hogy az ember sokáig ne éhezzen meg.
recept,recept fotó,zabpehely,aszalt szilva,őrölt mák,Reggeli kása
Reggeli kása
kategóriak
Reggeli kása ›
Hozzávalók
Hozzávalók
aszalt szilva | 5 | darab | |
kristálycukor | 1 | teáskanál | |
víz | 2 | deciliter | |
zabpehely | 5 | evőkanál | |
zsírszegény tej 1,5% | 1.5 | deciliter | |
őrölt mák | 1 | evőkanál |
Recept
1.
zabpehely 5 evőkanál • víz 2 deciliter • aszalt szilva 5 darab
A zabpelyhet együtt a felszeletelt aszalt szilvával, vízben kb 5 percig kis lángon főzzük.
2.
zsírszegény tej 1,5% 1.5 deciliter • őrölt mák 1 evőkanál • kristálycukor 1 teáskanál
Hozzáadjuk a tejet, cukrot, mákot és állandó keverés mellet még további 5 percig főzzük amíg a kása sűrű nem lesz. Ha túl sűrűre sikerül a kása adjunk hozzá egy kevés tejet és főzzük még pár percig.
Jó étvágyat!