Szilvás sütemény
recept,recept fotó,szilva ,tojásfehérje,Kalácsok
Kalácsok
Hozzávalók
Hozzávalók
citromlé | 2 | evőkanál | |
dió | 30 | gramm | |
finomliszt | 300 | gramm | |
nádcukor | 2 | evőkanál | |
porcukor | 160 | gramm | |
pudingpor- különböző ízesítésekben | 2 | evőkanál | |
szilva | 600 | gramm | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 2 | evőkanál | |
tojásfehérje | 4 | darab | |
tojássárgája | 3 | darab | |
túró, sima,lágy | 250 | gramm | |
vaj | 130 | gramm |
Recept
1.
finomliszt 300 gramm • vaj 130 gramm • tojássárgája 2 darab • porcukor 80 gramm • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 2 evőkanál
A liszthez hozzáadjuk a felszeletelt puha vajat, tojássárgáját, cukrot és tejet. Kidolgozzuk a tésztát. 30 percig hűvös helyen pihentetjük. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
2.
A tésztát sütőpapírra helyezzük, majd az ujjaink segítségével az előkészített forma (24 cm átmérő) méretére nyújtjuk. 15 percig sütjük.
3.
túró, sima,lágy 250 gramm • porcukor 80 gramm • pudingpor- különböző ízesítésekben 2 evőkanál • citromlé 2 evőkanál • tojássárgája 1 darab
Összekeverjük a túrót cukorral, pudingporral, majd hozzáadjuk egy citrom levét és egy tojássárgáját. Az egészet alaposa összekeverjük.
4.
szilva 600 gramm
A megsült tésztát kivesszük, a tölteléket rákenjük a tésztára és a tetejére rárakjuk a félbevágott mag nélküli szilvát. Újra visszatesszük sütni további 20 percre.
5.
tojásfehérje 4 darab • nádcukor 2 evőkanál • dió 30 gramm
A fehérjéből és cukorból habot készítünk. Amikor a sütemény megsült, kivesszük és megkenjük a fehérje krémmel, megszórjuk felaprított dióval és visszatesszük sütni további 10 percre.
Jó étvágyat!