Tavaszi kínai leves
recept,recept fotó,laskagomba,mirelit zöldség (ázsiai zöldségeverék),Zöldséglevesek,Kínai konyha,Laktózmentes
Zöldséglevesek
Kínai konyha
Hozzávalók
Hozzávalók
kínai fűszerkeverék | 1 | teáskanál | |
laskagomba | 100 | gramm | |
mirelit zöldség (ázsiai zöldségeverék) | 200 | gramm | |
olivaolaj | 3 | evőkanál | |
osztrigamártás | 2 | evőkanál | |
póréhagyma | 50 | gramm | |
szójamártás | 3 | evőkanál | |
só | 1 | teáskanál | |
tészta- instant tészta | 50 | gramm | |
víz | 2 | liter |
Recept
1. Póréhagyma
olivaolaj 3 evőkanál • póréhagyma 50 gramm
A póréhagymát megmossuk, karikákra vágjuk és olajon megpirítjuk.
2. Laskagomba
laskagomba 100 gramm
A laskagombát megmossuk, apróra vagdaljuk és hozzáadjuk a póréhagymához. Összekeverjük, majd egy picit pirítjuk.
3. Zöldség
mirelit zöldség (ázsiai zöldségeverék) 200 gramm • só 1 teáskanál • kínai fűszerkeverék 1 teáskanál • szójamártás 3 evőkanál • osztrigamártás 2 evőkanál • víz 2 liter • tészta- instant tészta 50 gramm
Hozzáadjuk a zöldségkeveréket, sót, kínai fűszerkeveréket, szójamártást, osztriga szószt, és vizet. 20 percig főzzük. Levesszük a tűzről, hozzászórjuk a metélttésztát és további 10 percig fedő alatt állni hagyjuk. Megkeverjük és tálaljuk.
Jó étvágyat!