Tavaszi leves grízgombócokkal
Gyorsan elkészíthető finom és egészséges zöldségleves lágy grízgombócokkal.
recept,recept fotó,mirelit zöldség (tavaszi leveskeverék),búzadara,Zöldséglevesek
Zöldséglevesek
kategóriak
Zöldséglevesek ›
Hozzávalók
Hozzávalók
búzadara | 6 | evőkanál | |
erőleves kocka | 1 | darab | |
fekete bors, őrölt | - | ||
fekete bors, őrölt | 1 | csipet | |
köménymag, darált | 1 | csipet | |
mirelit zöldség (tavaszi leveskeverék) | 450 | gramm | |
napraforgó olaj | - | ||
só | 1 | csipet | |
só | - | ||
tojásfehérje | 2 | darab | |
tojássárgája | 2 | darab | |
vaj | 20 | gramm | |
víz | 1.4 | liter | |
ételízesítő | 1.5 | teáskanál |
Recept
1.
mirelit zöldség (tavaszi leveskeverék) 450 gramm • napraforgó olaj • só 1 csipet • fekete bors, őrölt • köménymag, darált 1 csipet • erőleves kocka 1 darab • víz 1.4 liter
A zöldséget forró olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Felöntjük vízzel és hozzáadunk egy maggi kockát. 20 percig főzzük.
2. Grízgombócok
tojássárgája 2 darab • só • vaj 20 gramm • fekete bors, őrölt 1 csipet
Ameddig a leves megfől, addig elkészítjük a grízgombóc tésztáját: a tojássárgát összekeverjük sóval és borssal, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat.
3.
búzadara 6 evőkanál • tojásfehérje 2 darab
Belekeverjük a fehérjéből készült fehér habot és a búzadarát (a mennyiség attól függ mennyire sűrűre szeretnénk a gombócokat). A tésztát kb 10 percig pihentetjük.
4.
ételízesítő 1.5 teáskanál
A levest vegetával ízesítjük és belefőzzük a gombócokat. Még kb 3 percig főzzük. Díszítéshez petrezselyemzöldjét használunk.
Jó étvágyat!