Tejes csicseriborsó leves
Kiváló és egészséges leves, tele fehérjével és ásványi anyagokkal.
recept,recept fotó,csicsereborsó konzerv,teljes zsírtartalmú tej 3,5%,Levesek hüvelyesekből
Levesek hüvelyesekből
kategóriak
Levesek hüvelyesekből ›
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 300 | gramm | |
csicsereborsó konzerv | 350 | gramm | |
finomliszt | 60 | gramm | |
fokhagyma | 3 | gerezd | |
nemes babérlevél | 3 | darab | |
répa | 250 | gramm | |
szárított hagyma | 2 | evőkanál | |
só | 1 | teáskanál | |
só | - | ||
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 750 | milliliter | |
vaj | 20 | gramm | |
víz | 1 | liter |
Recept
1.
csicsereborsó konzerv 350 gramm
A száraz csicseriborsót (250 g) egy éjszakán át áztassuk hideg vízben, és másnap puhára főzzük. A gyorsabb elkészítés érdekében a leves elkészítésénél célszerű sterilizált csicseriborsót használni.
2.
A sárgarépát megpucoljuk, megmossuk és kis kockákra szeleteljük. Vajon 5 percig sütjük.
3.
burgonya 300 gramm
A burgonyát megpucoljuk, megmossuk, felvágjuk, és a sárgarépával együtt megsütjük kb 2 percig.
4.
víz 1 liter • só 1 teáskanál • nemes babérlevél 3 darab
A sárgarépát és a burgonyát felöntjük vízzel, hozzáadjuk a sót és a babérlevelet. A zöldségeket puhára főzzük.
5.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 750 milliliter • finomliszt 60 gramm
A leveshez hozzáadjuk a csicseriborsót és a tejben kevert lisztet. Felforraljuk.
6.
fokhagyma 3 gerezd • szárított hagyma 2 evőkanál • só
Hozzáadjuk a préselt fokhagymát, szárított hagymát és ízlés szerint megsózzuk.
7.
Keverjük össze a levest, hagyjuk állni 10 percig, majd tálalhatjuk.
Jó étvágyat!