Tejfölös burgonyás- tökfőzelék
Nagyon finom főzelék, köret nélkül is fogyaszthatjuk. De tükörtojással, fasírozottal vagy épen finom kenyérrel is kiváló :)
recept,recept fotó,burgonya,tök,kapor,tejföl (14-18%),Főzelékek és mártások,Szezonális receptek
Főzelékek és mártások
kategóriak
Főzelékek és mártások › Szezonális receptek › Szezon - Kapor › Szezon - Tök › Szezon - Burgonya ›
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 750 | gramm | |
finomliszt | 40 | gramm | |
kapor | - | ||
só | 1 | teáskanál | |
tejföl (14-18%) | 400 | gramm | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 250 | milliliter | |
tök | 750 | gramm | |
vaj | 50 | gramm | |
víz | 500 | milliliter |
Recept
1.
burgonya 750 gramm • víz 500 milliliter • só 1 teáskanál
A burgonyát megpucoljuk, kisebb kockákra szeleteljük, vizel felöntjük, sózzuk, 10 percig főzzük.
3.
... és a magh8zzal együtt vastagon lereszeljük. ( Ha a tök már régebbi akkor egy kanál segítségével eltávolítjuk a magházat ).
4.
Hozzáadjuk a burgonyához, apróra vágott friss kaprot is adhatunk hozzá( esetleg szárítottat ) és további 10 percig főzzük.
5.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 250 milliliter • finomliszt 40 gramm
A tejben lisztet keverünk el...
6.
...és a habarást a főzelékhez öntjük. Felforraljuk.
Jó étvágyat!