Tejfölös kelkáposzta főzelék sertés hússal
Kedvenc: kelkáposzta főzelék párolt sertéshússal. Ízlés szerint friss illatos kenyérrel tálaljuk
recept,recept fotó,kel,burgonya,habtejszín (30-33%),sertéskaraj,Sertéshús,Gluténmentes ,Szezonális receptek
Sertéshús
kategóriak
Sertéshús › Gluténmentes › Szezonális receptek › Szezon - Kelkáposzta › Szezon - Burgonya ›
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 400 | gramm | |
fokhagyma | 4 | gerezd | |
habtejszín (30-33%) | 250 | milliliter | |
hagyma | 120 | gramm | |
kel | 800 | gramm | |
kukoricakeményítő | 40 | gramm | |
kurkuma fűszerkeverék | ½ | teáskanál | |
köménymag, darált | 1.5 | teáskanál | |
piros paprika, őrölt | 1 | teáskanál | |
sertéskaraj | 550 | gramm | |
sertészsír | 60 | gramm | |
só | 2.5 | teáskanál | |
só | - | ||
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 100 | milliliter | |
vaj | 30 | gramm | |
víz | 600 | milliliter |
Recept
3.
só 1.5 teáskanál • köménymag, darált 1 teáskanál
A kelkáposztát hozzáadjuk a hagymához, megsózzuk, hozzáadjuk a köménymagot és összekeverjük.
4.
burgonya 400 gramm • víz 200 milliliter
Hámozzuk meg a burgonyát, mossuk meg, vágjuk fel és adjuk hozzá a kelkáposztához. Öntjük fel vízzel, keverjük össze és pároljuk puhára.
5.
habtejszín (30-33%) 250 milliliter • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 100 milliliter • kukoricakeményítő 30 gramm
Tejszínből, tejből és kukoricakeményítőből készítsünk habarást..
6.
fokhagyma 4 gerezd • só • vaj 30 gramm
Öntsük a habarást a főt kelkáposztához és burgonyához , forraljuk fel és keverjük hozzá a megtisztított, préselt fokhagymát. Vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a vajat, és ízlés szerint sózzuk meg.
8.
só 1 teáskanál • piros paprika, őrölt 1 teáskanál • köménymag, darált ½ teáskanál • kurkuma fűszerkeverék ½ teáskanál • víz 200 milliliter
Sózzuk, szórjuk meg őrölt pirospaprikával, borssal, köménymaggal, kurkumával, öntjük fel vízzel és kb. 40 perc alatt pároljuk puhára.
9.
víz 200 milliliter • kukoricakeményítő 10 gramm
Kevés vízben keverjünk össze kukoricakeményítőt és ezzel sűrítsük be a mártást.
Jó étvágyat!