RECEPTEK

Tejfölös kelkáposzta főzelék sertés hússal

Tejfölös kelkáposzta főzelék sertés hússal

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Kedvenc: kelkáposzta főzelék párolt sertéshússal. Ízlés szerint friss illatos kenyérrel tálaljuk

recept,recept fotó,kel,burgonya,habtejszín (30-33%),sertéskaraj,Sertéshús,Gluténmentes ,Szezonális receptek

Sertéshús

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

burgonya400gramm
fokhagyma4gerezd
habtejszín (30-33%)250milliliter
hagyma120gramm
kel800gramm
kukoricakeményítő40gramm
kurkuma fűszerkeverék½teáskanál
köménymag, darált1.5teáskanál
piros paprika, őrölt1teáskanál
sertéskaraj550gramm
sertészsír60gramm
2.5teáskanál
-
teljes zsírtartalmú tej 3,5%100milliliter
vaj30gramm
víz600milliliter

 

Recept

1. 

hagyma 120 gramm  sertészsír 30 gramm

A hagymát megpucoljuk, felvágjuk és megsütjük zsiradékon.

A hagymát megpucoljuk, felvágjuk és megsütjük...

2. 

kel 800 gramm

A kelkáposztát megmossuk és apróra vágjuk.

A kelkáposztát megmossuk és apróra vágjuk....

3. 

 1.5 teáskanál  köménymag, darált 1 teáskanál

A kelkáposztát hozzáadjuk a hagymához, megsózzuk, hozzáadjuk a köménymagot és összekeverjük.

A kelkáposztát hozzáadjuk a hagymához,...

4. 

burgonya 400 gramm  víz 200 milliliter

Hámozzuk meg a burgonyát, mossuk meg, vágjuk fel és adjuk hozzá a kelkáposztához. Öntjük fel vízzel, keverjük össze és pároljuk puhára.

Hámozzuk meg a burgonyát, mossuk meg, vágjuk...

5. 

habtejszín (30-33%) 250 milliliter  teljes zsírtartalmú tej 3,5% 100 milliliter  kukoricakeményítő 30 gramm

Tejszínből, tejből és kukoricakeményítőből készítsünk habarást..

 Tejszínből, tejből és...

6. 

fokhagyma 4 gerezd    vaj 30 gramm

Öntsük a habarást a főt kelkáposztához és burgonyához , forraljuk fel és keverjük hozzá a megtisztított, préselt fokhagymát. Vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a vajat, és ízlés szerint sózzuk meg.

Öntsük a habarást a főt kelkáposztához és...

7. 

sertéskaraj 550 gramm  sertészsír 30 gramm

A húst klopfoljuk ki és mindkét oldalról süssük meg.

A húst klopfoljuk ki és mindkét oldalról...

8. 

 1 teáskanál  piros paprika, őrölt 1 teáskanál  köménymag, darált ½ teáskanál  kurkuma fűszerkeverék ½ teáskanál  víz 200 milliliter

Sózzuk, szórjuk meg őrölt pirospaprikával, borssal, köménymaggal, kurkumával, öntjük fel vízzel és kb. 40 perc alatt pároljuk puhára.

Sózzuk, szórjuk meg őrölt pirospaprikával,...

9. 

víz 200 milliliter  kukoricakeményítő 10 gramm

Kevés vízben keverjünk össze kukoricakeményítőt és ezzel sűrítsük be a mártást.

Kevés vízben keverjünk össze...

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés