Tejfölös laskagomba leves

Lágy laskagomba leves krumplival és tejföllel.
recept,recept fotó,laskagomba,burgonya,tejföl (14-18%),Gombalevesek
Gombalevesek
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 300 276 | gramm kcal | |
fekete bors, őrölt | 0 ?? | kcal | |
finomliszt | 1 53 | evőkanál kcal | |
köménymag, darált | 0 ?? | kcal | |
laskagomba | 300 1014 | gramm kcal | |
napraforgó olaj | 2 270 | evőkanál kcal | |
piros paprika, őrölt | 0 ?? | kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
tejföl (14-18%) | 250 400 | milliliter kcal | |
víz | 750 0 | milliliter kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 250 120 | milliliter kcal |
Recept
1.
laskagomba 300 gramm • burgonya 300 gramm
A gombát kisebb darabokra vágjuk. A krumplit megpucoljuk, és kockákra vágjuk.

2.
napraforgó olaj 2 evőkanál • só • fekete bors, őrölt • köménymag, darált • piros paprika, őrölt
Egy lábasba forró olajba belerakjuk a laskagombát, sózzuk, borsozzuk, majd köménnyel ízesítjük. A gombát néhány percig pároljuk, majd hozzáadjuk a paprikát és megkeverjük.

3.
víz 750 milliliter • tejföl (14-18%) 250 milliliter • zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter • finomliszt 1 evőkanál
A gombához hozzáadjuk a krumplit és felöntjük vízzel. Addig főzzük, amíg a krumpli puha nem lesz. Végül hozzáadjuk a rántást - amely tejföl, tej és lisztből tevődik össze. Felforraljuk.

Jó étvágyat!